April 2016

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es),

Als inspiratiebron voor deze maand kozen we een tekst over ‘het juiste perspectief in het leven’ - tussen het laagste en het hoogste in de mens, tussen wat het leven niet moet zijn en wat het leven zou kunnen zijn, of de wijsheid die je kan proeven nadat je tot jezelf gekomen bent in een meditatiemoment…. 

Het is een telepatisch ontvangen tekst uit de Morya cursus nr 42, de laatste  cursus in de rij, van december 2011 - januari 2012.

De uitgetypte tekst hieronder is slechts een deel; het iets langere fragment van negen minuten opname, met de mooie stem van Geert, kan je beluisteren als video met inspirerende foto's.

Lente e-groetjes van Lydia en Marie

 

Meditatie voor de volle maan van 22 april 2016

Beluister dit fragment als video

Meester Morya, 

"Wees niet bang van de grootsheid van de schepping, maar plaats alles in jezelf, alsof het een klein iets is, alsof je weet: ‘het is één stapje, het is één moment in de eeuwigheid, maar ik ben er helemaal in aanwezig. Hier ben ik mezelf en ik laat de dingen toe die God belangrijk vindt voor mij op dit moment.’ Dit is een juist perspectief in het leven. 

Maar je moet het je jezelf leren herinneren. Als je er een keer in bent na een meditatie, nadat je dingen hebt uitgedokterd en hebt bekeken, nadat je zo verstandig geweest bent om niet mee te gaan in alle gevoelens en gedachten van anderen, maar ze hebt bekeken en ze tot rust hebt gebracht in jezelf, nadat je dus je huiswerk hebt gedaan, kan je tot jezelf komen in alle vrede, in alle stilte en word je herboren, krijg je de juiste woorden, het juiste perspectief in jouw leven, en weet je: ‘de schepping is niet af, mijn leven is niet af, maar in wezen is alles aanwezig wat ik nodig heb.’ En je kan zo dankbaar zijn om God, om de ander in wie God aanwezig is, om het feit dat je die vader en die moeder hebt gehad en dat ze een zegen zijn in jouw leven, ook al was het immens moeilijk, maar je had het nodig om meer jezelf te kunnen zijn. 

Alles is goed en dat moet je leren weten, leren zien. En vanuit ditgene wat goed is in jouw leven kan je goed zijn voor de anderen die jou door God gegeven zijn. En ook daar kan je naar vragen: ‘geef mij de juiste mensen op mijn pad, geef mij de juiste kinderen in mijn leven, geef mij de juiste contacten in mijn bestaan’, en dat kan ook op zich een heel grote genade zijn, een heel mooi doel op zich. Weet dat elk van jullie gelukkige mensen mogen zijn. Zoek het niet te ver, het ligt in jou. En ook Mijn genade zal er zijn voor jou, voor elk van jullie. Maak je geen zorgen."

Meester Morya

Meester Morya

© Morya.org, Geert Crevits - Bron:
uit Morya Cursus 42 in Poperinge (2011-2012)
Lees de integrale tekst en beluister de video

...
  Terug naar de volle maan brieven