Juni 2016

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es), 

Ik kijk naar mijn kleinzoon met zijn rustige heldere blik. Hij is klein en heeft nog geen woorden. Hij kijkt naar de man die voor ons staat aan te schuiven aan de kassa, hij kijkt van boven naar onder, van onder naar boven, hij beweegt helemaal niet en als die mens verder stapt, blijft hij nog een halve minuut aandachtig kijken naar de lege plaats. Dan draait hij zijn hoofdje naar mij en glimlacht. Een moment van eeuwigheid in het hectische leven. Ik probeer de rust vast te houden, neem de kleine op de arm en we schuiven verder mee in de rij. Ik vraag me af of ik die rust mee kan nemen naar huis… eGroetjes van Lydia

Meditatie voor de volle maan van 20 juni 2016

Meester Morya, 

"De kracht is aanwezig, dat zeg Ik altijd; dat betekent dat je niet buiten je leven hoeft te gaan, naar een andere tijd, naar een andere plaats, om tot deze liefde te komen. Het is nu in je leven aanwezig en je hoeft dus niet naar een ander punt in je leven te verlangen. Wel is het nodig om rustig te worden, en dat is zeer belangrijk om dit te kunnen zien.

Als je naar rust streeft, doe het dan bewust. Weet dan wat het betekent de dingen te leren zien op een rustige manier. Zonder je druk te maken om kleinigheden. Want de wereld zit vol kleine dingen en je kan daardoor erg benomen worden, zodat je steeds bezig bent jezelf te oriënteren op een manier dat je zegt: “En nu moet ik eerst dit en dan dat en dan dat…” En dan heb je al twintig, dertig dingen in je hoofd gehaald die je zou moeten kunnen doen, maar het ene essentiële, de rust, de stilte, dat staat niet op je lijstje en dat komt nooit aan de orde. 

Word als een bloem die haar hart opent voor de zon, en zie dat dat eigenlijk het wezenlijke is wat je kan leren op deze aarde. Open je hart voor God en sta in die stilte, die wachtende houding, en weet dat je dan gevuld wordt met liefde. Van daaruit kan je dingen doen die zeer groot zijn, want dan opent je hart zich voor nieuwe werkelijkheden."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 4 : De stap naar oneindigheid”
begin van hoofdstuk 10, 'Het mysterie van de liefde'

Morya Kracht 4 : De stap naar oneindigheid
  Terug naar de volle maan brieven