Januari 2017

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers,

Het nieuwe jaar is met frisse moed begonnen. Onze email-nieuwsbrief ging precies 15 jaar geleden van start!

We willen bij deze gelegenheid elk van jullie graag bedanken voor jullie betrokkenheid en verbondenheid met de nieuwsbrief, de uitgeverij en in het algemeen de wijsheid van Morya. Samen kunnen we vooruit!

eGroetjes van Marie en Lydia

Meditatie voor de volle maan van 12 januari 2017

Meester Morya, 

"De antwoorden die uit je innerlijk komen, zijn heel belangrijk. Als je je richt naar mensen en je luistert naar jezelf, dan kan je antwoorden krijgen als je in die rust gekomen bent, als je in dat vertrouwen gekomen bent dat jouw leven goed is. Met andere woorden, er is een weg naar de goedheid in jouw bestaan waardoor je jezelf leert kennen op een unieke manier, waardoor je in dat vertrouwen komt dat wat gegeven is in jouw leven een betekenis heeft, maar waardoor je ook een zekere rust creëert om je heen omdat je weet: ‘ik kan mijn leven aan.’ Zelfs als er moeilijkheden zijn dan weet je hoe je die moeilijkheden kan aanpakken omdat je in dat vertrouwen staat dat je inderdaad uit alles hebt geleerd. 

Het is belangrijk dat een mens een zekere levensrijpheid krijgt, dat hij niet bang is om zijn eigen ervaringen op te bouwen, of die nu lichamelijk zijn of emotioneel of mentaal, dat je jezelf een vorming geeft, dat je jezelf toestaat een aantal dingen te ervaren en dat je van daaruit weet van: ‘als ik mijzelf kan geven aan de dingen, als ik mezelf kan concentreren op het leven dat dichtbij ligt, dat voor me ligt en daar het beste weet uit te rapen, dan weet ik dat ik uit alles kan leren.’ 

Dan krijg je een soort evenwicht in je bestaan, een soort diepe kracht, een vroomheid, een sterkte, en dan weet je ook dat je in staat bent antwoorden te geven op het leven. Met andere woorden, door het levensproces dat je meemaakt, komt er een rijpheid, een inzicht, een doorzicht en een verantwoordelijkheid, weet je: ‘ik ben niet meer bang van mijn verantwoordelijkheden - ten opzichte van mijn kinderen, mijn medemensen, de dieren, ten opzichte van mijn omgeving, de aarde.’ Als je je verantwoordelijkheden kan nemen, word je rustig."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven”
uit hoofdstuk 9: 'Een evenwicht tussen jezelf en de ander'

Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven
  Terug naar de volle maan brieven