Nieuwjaar 2018

Mayil eNieuws

"Mijn missie toont zich in het brengen van de Christuskracht naar de mensen." Meester Morya

Liefste eNieuws lezer, 

Ik kom tot rust door te schrijven, zo geef ik de dingen van mijn leven een plaats. Ook Geert heeft heel veel geschreven. Toen Meester Morya in ons leven kwam, was het ook al schrijvend. Met het verschil dat daaruit nu boeken ontstaan, goede boeken die een meerwaarde betekenen voor het leven van iedereen die ze ter hand neemt. Goede boeken als goede vrienden, niet opdringerig, maar gevend, geduldig, en in niveaus. Ze zeggen dingen die je al weet en dat stelt je op je gemak. Ze zeggen nieuwe dingen en dat houdt de vriendschap gaande, ze zeggen ook dingen waar je nog nooit van hebt gehoord, maar toch in alle eenvoud, en dat maakt de vriendschap alert en wakker. En ooit zal je het helemaal begrijpen want je hebt het immers al eens gehoord, en je zal het herkennen en je zal het snappen, en dat maakt het leven zo rijk. 

En zoals Marie zegt: bij Mayil is er voor ieder wat wils, en iets voor elk moment van de dag: de kaartjes voor wie gericht een inzicht zoekt, een antwoord, steun, begeleiding. Er zijn de bezinningsboekjes voor wie graag altijd een klein Morya boekje bij de hand heeft. Er zijn de reuzen in 13x18 formaat, namelijk de Morya Wijsheid en Kracht boeken voor wie een stevige vriend wenst op zijn levensweg. Er zijn ook audio’s voor onderweg. En de Morya  werkboeken voor wie, in groep of alleen, het innerlijke leven binnenstebuiten wil keren.

Voor het nieuwe jaar 2018 hebben we een bezinningstekst gekozen die de boodschap van Meester Morya goed typeert: universeel, hoopgevend, en vooral met de oproep om jezelf te worden, in je eigen innerlijke kracht te geloven en naar je eigen intuïtie te durven luisteren.

Dit is dan ook onze hartelijke wens voor jou, liefste lezers, 
vanwege Lydia, Marie en Laura

Meditatie voor de volle maan van 2 januari 2018

Meester Morya, 

De aarde en de mensheid in haar totaliteit staan voor een uitdaging: ‘kunnen de mensen zichzelf worden? En wat belet er hen om zichzelf te zijn? Zijn het de structuren, de politiek of de religie of welke structuur dan ook, zijn het de overgeërfde structuren die doorgegeven werden door de generaties, zijn het de landsgrenzen, de beperkingen, de documenten die ingevuld moeten worden, de papieren die bijgehouden moeten worden, noem maar op, is het dat wat het leven bepaalt? Of is het iets anders wat mij toont wat het leven is en wat het leven kan zijn?’ 

Er zijn mensen die diep in zichzelf de waarden herontdekken die ooit op deze aarde ingesteld werden, de eeuwige wijsheid, de eeuwige wet die op deze aarde heerst, die ingeschreven is in het hart van de mensen. In deze wetten kan je leren kijken, van daaruit kan je de aarde als het ware laten herbronnen, kan je je eigen hart weer laten drinken aan de bron van het eeuwige leven. 

Er is in jouw hart een kracht die eeuwig is. En als je die ontdekt, komt er een vloedgolf, een storm, een vernieuwende, geweldige kracht in jouw leven, zodat je leert begrijpen dat niet alles om het even is en zodat je in je persoonlijk leven zoiets kan ontdekken als: ‘ja, niets blijft nog heel van wat er vroeger was en alles wordt anders.’ Dit is wel eens de voorspelling die gedaan wordt van ‘rampen’, dat ‘alles anders wordt’ en men beschrijft het dan ook in termen van vuur of van water of van andere gegevens die de mensen aangrijpen. Maar het gebeurt in de mens. (...)

Het gaat erom dat je diep leeft en dat je aansluiting hebt op die vernieuwing. Dat is heel belangrijk. Het is belangrijk voor ieder mens dat hij of zij zijn eigen hart raadpleegt en de stap zet in het aanvaarden van het innerlijke licht, in het aanvaarden van de kracht van de Christus in zijn eigen hart. Niet om dit over te laten aan anderen: “Zij moeten het maar zeggen en men moet het maar zo regelen dat wij…” Neen: ‘het gaat erom dat ik in mijn persoonlijk leven de spirituele kracht ontwikkel, de energie oppak die vanuit God komt en met die energie kleur geef aan mijn eigen leven, zodat de structuren losser worden en zodat ik nieuwe dingen creëer, nieuwe vormen creëer, waar ik mezelf in kan worden en waarin ik ook kan tonen wie ik werkelijk ben.’

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf”
Fragmenten uit hoofdstuk 10: ‘De eeuwige wetten herontdekt’

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf
  Terug naar de volle maan brieven