Augustus 2017

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer, 

Op momenten in het leven waar je hard je best wil doen, loop je soms jezelf voorbij. Meester Morya geeft altijd die herhaling: om onszelf niet te vergeten, onszelf niet te verliezen in wat we doen, wat we willen, wat we proberen.

Moeilijk is het niet, gewoon eraan denken is genoeg, maar soms vraagt het wel een radicale keuze om dit ‘eraan denken’ tot een nieuwe gewoonte te maken.

Wij wensen jullie allemaal nog een mooie tijd deze zomer, vol licht, zowel uiterlijk als binnen in jezelf. e-groetjes van Marie

Meditatie voor de volle maan van 7 augustus 2017

Beluister dit fragment:

Meester Morya,

"Je moet bepaalde manieren vinden om tot rust te komen en dat is heel belangrijk. Als je te actief bent en met te veel bezig bent en je te veel confronteert met dingen van deze aarde, dan kom je al gauw in een verstrooidheid terecht die nadelig is voor je gezondheid, voor je ijver, voor je opvattingen… voor je leven, zeg maar. 

Wees dan radicaal op bepaalde momenten en zeg: “Kijk, nu wil ik rust.” En dan moet je die rust nemen en dan moet je ze zelfs vóór kunnen nemen en weten dat dat een heel groot belang heeft. Want als je in de eenvoud van je leven, in de rust van je leven komt, dan kan je meer zien en dan kan je ook meer onthouden. Dat wil zeggen dat je de dingen een plaatsje geeft in je leven en dat je van daaruit ziet: ‘hiér ben ik mee bezig. En dát brengt mij op het juiste in mijn leven. En dáár kan ik tevreden over zijn.’ 

En dat is een heel groot punt, dat er een tevredenheid kan zijn met het leven. Van tijd tot tijd moet je werkelijk plaats maken voor je leven, om te zien: ‘ik sta in een leven en ik ben mij daar bewust van en ik weet wat het betekent dat leven toe te laten in mijn hart.’ Want dat moet je proberen bewust te doen, want anders is het er niet.

Het is vooral je bewustzijn wat je moet aanscherpen en moet aanmeten, zodanig dat je weet: ‘kijk, dit is mijn leven en zo kan ik het leven.’ En dat zijn heel kleine dingen, het zijn kleine woordjes zelfs, maar het maakt zoveel verschil wanneer je dit op een bewuste manier gaat doen. Je kan dat toepassen, gewoon in je bezinning, door je de vraag te stellen: “Ja, wat is mijn leven? Wat betekent mijn leven? Hoe kan ik daarmee bezig zijn? En waar kan ik die rust een plaats geven in mijn bestaan?”

Vaak komt angst voort uit een onrust, omdat je te haastig bent met de dingen. Je moet dus bepaalde zaken op orde kunnen stellen vanuit een eenvoud, vanuit een rust. Op die manier kan je steeds verder, want je zal ontdekken dat je, wanneer je de dingen tot rust kan brengen in jezelf, de sleutel van je eigen leven vindt. Gewoonlijk ligt die niet ver, vaak voor je voeten, omdat wanneer je met een stilte en een vreugde bezig bent in je leven, je dan ineens het licht ziet dat noodzakelijk is om vooruit te kunnen gaan."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Fragment uit Morya Kracht 7, hoofdstuk 8 (Oorspronkelijk cursus Levensverdieping 13 in Antwerpen, september-oktober 1995)

Morya Kracht 7: Open komen voor de werkelijkheid
  Terug naar de volle maan brieven