November 2018

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Interview met GeertEerder dit jaar is er op youtube een online archief opgedoken met een uniek interview met Geert, gefilmd in 1999 en toen ook uitgezonden op tv. Papa spreekt er op een ontspannen en humoristische manier over zijn leven, over hoe het contact met Meester Morya ontstaan is, wat het voor hem betekent en over de uitwerking van de persoonlijke boodschappen. Het zijn ruim 30 boeiende minuten voor wie Geert gekend heeft of juist niet, over de mensen met hun problemen, de wereld met zijn oorlogen. Met op het einde een klein fragment uit de persoonlijke boodschap van de interviewster - het is een stroom van gericht advies en inzicht die, zoals kenmerkend was voor Geert, vloeiend en in een indrukwekkend tempo wordt gebracht. 

symbool van Meester Morya

Behalve deze video is er nog meer blij nieuws! Eind jaren tachtig gaf Meester Morya een bijzonder symbool aan Geert en Lydia, dat Hij vaak tekende met de hand van Geert.  Het is de combinatie van hart, kruis, paraplu en fontein. 

Over dit symbool zei MM: "Het teken van het hart welke Ik jullie telkens opteken op het einde van onze laat-avond lessen, laat je best eens maken voor een sieraad, zodat je de tegenwoordigheid van Mijn energie bij je draagt". Juweel Lydia

In die tijd liet papa bij een oude juwelier in Gent één hangertje maken met het symbool en hij gaf het aan mama. Ze draagt het sindsdien bijna altijd; soms raadde Meester Morya haar speciaal aan om het juweel zeker aan te doen op reis of op andere momenten dat ze extra steun of bescherming kon gebruiken. 

Meester Morya zei ook eens: “Veel mensen zullen dit ooit nog dragen”. En vandaag, 30 jaar later, is het dan eindelijk zover...! Wie wil, kan bij ons een handgemaakte zilveren hanger voor zichzelf bestellen. Het dragen van dit teken is voor Meester Morya een symbool van contact en samenwerking met het Licht en de Meesters (ook wel genoemd "de Hiërarchie"), en dat is iets waar elk van ons voor kan kiezen. Meer hierover in de bezinningstekst en ook op Mayil.com.
eGroetjes van Marie

Video: interview met Geert

Meditatie voor de volle maan van 23 november 2018

Meester Morya,

"Het grote wat er in de mens gebeurt, is altijd de zachtheid die naar hem komt, en de mogelijkheid om oude, versteende gedachten los te laten en nieuwe, levende gedachten tot zich te laten doordringen en daarmee te durven leven. 

Het oude moet geen grote betekenis blijven houden. Je kan het oude laten varen. Wat er ook gebeurd is, wat er ook gezegd is, laat het maar gaan. Hou alleen de dingen over die je tot de liefde en tot de grote kracht van het Goddelijke gebracht hebben. Durf dit te zien in je leven en durf daarmee te leven. 

Daar is echt moed voor nodig, omdat het iets is wat slechts gaandeweg duidelijk wordt. Als je daarmee begint, kan je absoluut niet inschatten wat het in je leven zal betekenen. Het is net zoals een zaadje, - zoals men zegt in het evangelie - het mosterdzaadje, het kleinste van allemaal, dat uitgroeit tot de grootste boom. 

Het Rijk van God is zo, het contact met de Hiërarchie is zo. Aanvankelijk is de mens zeer aarzelend, zo van: ‘is dit wel waar, is dit echt en kan ik daarop vertrouwen?’ Maar in de loop van zijn leven, van de maanden en jaren die volgen, krijgt hij voor zichzelf een steeds grotere duidelijkheid. Dit is dan het wonder dat geschiedt, dat zijn hart warm wordt bij de gedachte dat het allemaal toch echt is en dat hij daarop kan vertrouwen, steunen en daarmee rekening kan houden. Op deze manier wordt zijn leven een ander leven."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Wijsheid 3: God woont in je hart
uit hoofdstuk 6: 'Samenleven met de Meesters'

Morya Wijsheid 3: God woont in je hart
  Terug naar de volle maan brieven