December 2018

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Nu en dan komt er iemand bij ons over de vloer voor een zogeheten 'healing'. Als ze aankomen, zijn ze meestal nogal bedrukt, maar wanneer ze weer buitengaan, zouden ze soms huppelen van lichtheid en blijdschap. Die 'healings' is iets wat Lydia al meer dan 30 jaar lang doet, en toch weten precies maar weinig mensen ervan af. 

Een healing is gewoonlijk een eenmalig gebeuren, voor mensen die voelen dat ze aan een innerlijke verandering toe zijn maar het gevoel hebben dat ze altijd maar ergens aan blijven haperen. Als je komt, is er eerst de healing zelf: jij zit op een stoel terwijl Lydia een paar meter achter jou staat; het zijn enkele minuten van de grootste eenvoud, uiterlijk gebeurt er vrijwel niets, maar op het innerlijke vlak krijgen de obstakels, blokkades en oude patronen in je leven een nieuwe kans om opgelost te worden. Daarna is er een openhartig gesprek waarin Lydia de inzichten uit jouw healing praktisch uitlegt tot je weet hoe je vooruit kan. Wie een afspraak wil, neemt best telefonisch contact met ons op.

Maar eerst is het tijd voor onze  nieuwjaarswensen, een traditie die 17 jaar geleden begon in onze allereerste online nieuwsbrief. Graag willen we vandaag Meester Morya's nieuwjaarsboodschap van 1 januari 2005 nog eens voor het voetlicht brengen:

Meester Morya,
“De innerlijke weg is belangrijk. Zie je leven als ruim en vol mogelijkheden, als een diep en eerlijk gevoel, als een mogelijkheid om je kennis te vergroten. Durf te houden van de antwoorden die in je leven komen. Hou van je leven. 

In het komend jaar kun je goedheid voorop plaatsen. Wees goed voor je medemensen, voor de Aarde. Wanneer je meer goedheid wil en sterker in je leven wil staan, formuleer je wens op Nieuwjaarsdag. Ik zal naar je luisteren. 

Durf te handelen. Zit niet stil, neem je verantwoordelijkheden ter harte, zo kom je op het juiste pad en kom je innerlijk tot vrede en tot bloei. 

Het is goed om rustig en blij te zijn. Zie de nood van de wereld en geef aandacht aan je medemens. Weet dat jullie goede mensen zijn. Weet dat je je altijd met je moeilijkheden, met je problemen naar Mij kan richten; Ik zal je zegenen." M.M.

We wensen al onze lezers een warme kerstperiode, een mooi eindejaar, en een jaar 2019 vol goedheid, vrijheid, vrede en zegeningen. Vanwege Lydia, Marie en Laura

Meditatie voor de volle maan van 22 december 2018

Meester Morya,

"Ik wil het met je hebben over de Nieuwe Tijd. Denk niet dat alles gezegd is over de Nieuwe Tijd. De bedoeling is dat je een grote openheid krijgt voor de nieuwe dingen die komen. Je zal versteld staan over het nieuwe dat in je eigen leven komt, wanneer je de aandacht op je eigen verleden of je eigen toekomst richt op een manier dat je vrede hebt met deze dingen. 

Je moet vooral vrede krijgen met je eigen leven, met het leven van deze aarde, met je eigen toekomst en zorgen dat je daar niet tegen vecht. Vecht zoveel als je wil, maar niet met je eigen verleden en je eigen toekomst. Breng jezelf tot vrede. Je kan je eigen vrede voeden: met gedachten, met gevoelens, met een wil. Vooral met een wil: dat je vrede wíl bereiken in je eigen leven. 

Het gevecht op deze aarde zal steeds doorgaan, dat is niet het punt. Het is ook noodzakelijk dat het doorgaat en je moet ook in deze wereld durven vechten. Wees een vechter, kom op voor je eigen dingen, kom op voor je eigen leven. Je moet er werkelijk iets van maken. Het heeft geen zin om bij de pakken te blijven zitten. 

Toch is het essentieel dat je tot vrede komt met jezelf. Al de dingen die je denkt, al de dingen die je doet, aanvaard ze op het punt waar je staat. Wees geduldig met jezelf. Wees liefdevol met jezelf. 

Het is het eerste wat Ik te zeggen heb tegen mensen: “Jezelf, jezelf, jezelf!” Het is wel eens anders gezegd, dat je de ander vóór moet nemen. Misschien heb je zoiets gehoord of ben je daartoe aangemoedigd geweest. Maar dat is niet het punt waar de meeste mensen het moeilijk mee hebben. De meeste mensen hebben het moeilijk om zichzelf te aanvaarden. Kijk desnoods in de spiegel, en aanvaard jezelf. Wees blij dat je bent zoals je bent."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Bezinning 3: Een groter leven
uit hoofdstuk 1: 'De bedoeling van de Nieuwe Tijd'

Morya Bezinning 3: Een groter leven
  Terug naar de volle maan brieven