Februari 2018

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Op 20 februari zou papa 74 jaar geworden zijn. Het was een dag zoals een ander, op het eerste gezicht, ware het niet voor enkele van die kleine maar opvallende 'toevalligheden' waarmee papa laat weten dat hij nooit veraf is. Er zijn dagen dat ik me afvraag: 'wat als het allemaal anders gelopen was?' maar ik weet wel beter dan opstandig te worden tegen hoe het leven is. 'Ik neem vrede met de aarde, ik neem vrede met mijn leven, ik neem vrede met mezelf' is een onderdeel van het begin van elke meditatie, want hoe kan je je anders verbinden met de aarde, als je er eigenlijk tegen aan het vechten bent? Op sommige momenten lijkt het misschien tegennatuurlijk en bijna onmogelijk om te kiezen voor vrede, tegen alles in, maar toch is dit de aangenaamste en ook de interessantste weg. En zoals Meester Morya hieronder zegt, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen, en zelfs voor de wereld. Als jij kiest voor vrede, ondanks alles, dan wordt de wereld daar écht beter van, iets waar ook ik in de laatste jaren van overtuigd ben geraakt. 

eGroetjes van Marie

Geert en Marie

Meditatie voor de volle maan van 2 maart 2018

Meester Morya, 

"Ook als het moeilijk is in het leven, moet je proberen die rust te vinden, die concentratie te vinden om te zeggen: “Dit is mijn leven.” Hoe moeilijk het op bepaalde momenten ook is om staande te blijven in de wereld, probeer toch je eigen leven in handen te houden in alle rust en vrede. Zelfs als het heel moeilijk is, moet je toch die vrede kunnen bewaren. En dat is wat je moet kunnen zien: als je de vrede in je eigen hart hebt, dat je dan heel veel kan betekenen voor anderen.

Het grootste probleem van de mensheid ligt er dikwijls in dat de vrede niet aanwezig is in het hart van de mens. Daardoor komt er plaats voor haat, voor verwijt, voor wrevel, voor een energie die niet gebonden is, die eigenlijk van die aard is dat ze destructief gaat werken. Als er daarentegen een vrede kan komen in je hart, dan werk je aan de wereld en dan bouw je aan de wereld. In plaats van af te breken, bouw je dan op. 

Dat is het interessante, dat mensen in staat kunnen zijn om mee te bouwen aan die grote wereld, en dat gebeurt als je in je eigen hart de vrede kan vinden. Elk hart, ieder mens die in staat is de vrede te bereiken in zijn of haar eigen leven, bouwt mee aan de wereld, zo eenvoudig ligt dat. Als je de vrede in je eigen hart kan vinden, zal je begrijpen wat jouw taak is op deze wereld. Die hoeft niet groot te zijn, maar dan sta je in een opbouw. 

Iedere keer dat je de mensen die bij je zijn kan troosten wanneer zij het niet meer zien zitten, of dat je een woord kan geven van steun, of dat je iets kan doen voor een ander, dat je een handeling kan stellen waardoor je de ander min of meer tot vrede probeert te brengen, dan ben je op de juiste manier bezig. Want de hele aarde vraagt naar vrede, snakt naar vrede; ze snakt naar de openheid die eigenlijk enkel gevonden kan worden in het hart van de mens."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Kracht 3: Mens en maatschappij
uit hoofdstuk 1: 'Over geld, problemen en zakelijk omgaan met energie'

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij
  Terug naar de volle maan brieven