Juni 2018

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

De meeste mensen wonen te ver om op een doorsnee vrijdagavond bij ons te kunnen geraken, maar misschien zouden ze toch graag eens een van onze meditatie-avonden meemaken. Wel, er is goed nieuws! Speciaal voor jullie hebben we de vorige Morya Groeigroep gefilmd en de video online gezet. Het onderwerp van de avond was "Het offer van de liefde". Neem zeker eens de tijd om te kijken!

In de bezinningstekst van deze maand lees je openhartige goede raad voor een mooie, spirituele zomer. Zonnige eGroetjes van Lydia, Marie en Laura

Meditatie voor de volle maan van 28 juni 2018

Meester Morya,

"Als je tegen jezelf ingaat - je hebt bijvoorbeeld een bepaald verlangen en je wil dat niet tot uitdrukking brengen - dan ben je vervelend voor jezelf en dan kan je dat wel eens uitwerken op anderen. Wees daarop bedacht, dat je dus zo zuiver mogelijk met jezelf leert rekening te houden, dan kan je ook de liefde naar anderen duidelijk tot uitdrukking brengen en dat maakt het leven altijd mooier. 

Hoe eenvoudiger je leeft - hoe eenvoudiger je durft te leven met je eigen geluk - hoe juister je ook zal kunnen leren leven met het geluk van anderen.

Het kan wel eens moeilijker zijn met je eigen geluk te leren leven dan met het geluk van anderen. Heel eigenaardig, maar het komt voor dat mensen het er lastig mee hebben zichzelf gelukkig te zien. En toch moet je dat leren, je moet er zelfs mee beginnen. 

Durf een gelukkig mens te zijn en durf daar de nodige stappen voor te zetten. Wanneer je afgeleid wordt van je eigen leven, dan maak je een fout.

Sta in die concentratie van je eigen leven. Wees liefdevol vanuit je eigen hart, niet omdat het van je verlangd wordt, maar omdat jij het wil. En als je op deze momenten dan liefdevol bent, dat je kan zien: 'dit is nu mijn leven, dit is mijn verlangen', dan zal je daar werkelijk deugd aan beleven en zal je daarmee ook de ander raken tot in zijn hart."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd
uit hoofdstuk 14: 'Jezelf zijn ondanks onevenwichtigheid'

Morya Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd
  Terug naar de volle maan brieven