September 2018

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Enkele weken geleden ontmoette ik enkele fervente eNieuwslezers; ze vertelden mij enthousiast hoe ze elke maand uitkeken naar de nieuwsbrief en dat de volle maan tekst altijd preciés paste bij wat ze nodig hadden. "Vooral als de stem van Geert erbij is, dan is dat toch nog altijd anders, dieper en bijzonder", zeiden ze, en ik beloofde prompt dat er deze maand opnieuw audio bij zou zijn. eGroetjes van Marie

Geert

Meditatie voor de volle maan van 25 september 2018

Beluister de VOLLEDIGE track 3 (= onderstaande tekst plus het vervolg):

Meester Morya,

"Probeer voeling te nemen met jezelf. Als je innerlijk onrustig bent door een en ander, door wat gebeurt in jouw leven, moet je af en toe eens kunnen teruggaan naar een moment van stilte, naar een moment waarin je niet bezig was met anderen, naar een moment waarin je tot je oorspronkelijkheid komt, in het gevoel van: ‘zo ben ik eigenlijk.’ En die momenten waar je jezelf leert kennen, waar je je bewust bent van wie je werkelijk bent, zijn zeer belangrijk. Want daardoor geef je een bewuste kans aan jezelf om te groeien. Het is vanaf dat oorspronkelijke in jezelf dat je eigenlijk kan weten wat je wil. 

Meestal zijn de mensen om je heen of de wereld een soort afleiding, een idee dat misschien dit of misschien dat ook mogelijk zou zijn, maar wat dan misschien ook wel niet jouw ding is. Maar als je terug kan gaan naar jezelf, dan sluit je aan bij jouw persoonlijke verhaal, bij dat diepe verhaal wat in alle oorspronkelijkheid in jouw wezen aanwezig is. 

Het is goed om af en toe in die zin te herbronnen, om niet alleen maar te kijken door de filter van deze wereld, maar om ernstig te durven zijn met jezelf, in het gevoel dat inderdaad ook leuke momenten zijn in jouw leven, waar je kan ontspannen, waar je misschien zelfs gedurfde ideeën kan oppikken om dan uiteindelijk een aantal dingen te doen die in overeenstemming zijn met jezelf. Dat je weet: ‘zo ben ik eigenlijk, dit is mijn ambitie, dit is mijn bedoeling, dit wil ik bereiken in mijn leven.’ Want pas op, in dit leven, jouw leven is heel veel wat kan. Het is niet zomaar een leventje. Want dit, jouw eigenste leven, is eigenlijk belangrijk en je kan met boeiende en belangrijke zaken bezig zijn. 

Maar op een bepaald moment moet je leren die keuze maken. Niet zozeer van: ‘wat willen anderen van mij?’ Maar: ‘wat ligt in mij verankerd, misschien zelfs een beetje verborgen? Wat ontdek ik in mezelf, wat is mijn kwaliteit in het leven? Wat kan ik goed, wat doe ik graag, wat is belangrijk?’ Dit zijn goeie zaken om af en toe eens in je herinnering te brengen: ‘wat heb ik geleerd? Waarom heb ik gekozen om die weg te gaan? Wat was belangrijk voor mij?’ 

Sommige mensen zullen reeds vanaf kind weten wat ze in hun leven willen, en daar kunnen ze dan een heel leven lopen naar zoeken: ‘wil ik dat wel echt?’ Maar dikwijls zijn met het leven meegegeven een aantal grote ideeën, een aantal grote oorspronkelijke momenten, waar je duidelijk voelt: ‘mijn ziel wil dit van mij, of mijn diepere zelf wil dit van mij.’ En het is goed om daar af en toe bewust naartoe te gaan, om op een rustige manier rekening te houden met jezelf in jouw leven. 

En dan kan je prachtige dingen doen, zaken die belangrijk zijn niet alleen voor jou, maar ook voor anderen, voor de wereld, dingen die je op een keurige manier leert uit te drukken, uit te werken, omdat je voelt: ‘het is niet om het even.’ In elke ziel ligt een ongelooflijke schoonheid, een ongelooflijke verfijning. Jouw diepere zelf is licht, jouw diepere zelf is vrede, en daarmee levend beteken je sowieso iets voor andere mensen, voor deze wereld."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Luister-cd: Vraag licht
uit track nr. 3: 'De rode draad die zich door je leven weeft'

Morya Luister-cd: Vraag licht
  Terug naar de volle maan brieven