November 2019

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Op 22 november is het exact 34 jaar geleden dat Meester Morya officieel in ons leven kwam. Vierendertig jaar... Dat is bijna heel mijn leven. Zijn aanwezigheid was altijd onopvallend, eenvoudig, begripvol en geduldig. Meestal zie je pas achteraf hoe je geleid, geholpen en beschermd bent geweest. "Je bent nooit alleen", zegt Hij keer op keer.
"Ik zal er altijd voor je zijn", is zijn belofte aan ieder van zijn lezers. Maar de eerste stap moet wel van ons komen, doordat we aan Hem denken, zijn hulp inroepen, een van zijn boeken openslaan, zijn naam uitspreken of zijn rijzige gestalte in onze verbeelding naast ons plaatsen. eGroetjes van Marie

Meester Morya copyright Morya.org

Meditatie voor de volle maan van 12 november 2019

Meester Morya,

"Probeer zicht te krijgen op je eigen energie. Daarom zijn momenten van geluk, van vrede heel waardevol. Bijvoorbeeld wanneer je alleen thuis bent, niemand om je heen, de kinderen zijn op stap, je partner is er even niet, je bent alleen thuis en je bent gelukkig met de kleine dingen die er zijn. Je maakt je geen zorgen, je bent niet verdrietig, je zit er niet over in dat je dit en dat en dat allemaal moet doen en dat het allemaal van jou verlangd wordt, kortom, je bent op dat moment een klein beetje redelijk naar jezelf en naar anderen toe, je ziet wat mogelijk is en wat niet mogelijk is. Je begint dus objectief te kijken naar jouw leven en naar de levens van anderen. Je probeert het een klein beetje in te schatten, en dan kan je inderdaad rustig, blij, gelukkig zijn op een bepaald moment. 

Dit moment is belangrijk, want daar kan je je eigen energie leren voelen, hoe ze is, wat er bij jou hoort, wat werkelijk bij jou past. Want als je gelukkig bent, kan je de energie van dat geluk kennen die jouw eigen energie is. 

Schuif dat niet weg, denk niet: ‘ik mag niet gelukkig zijn, ik ben mijn tijd aan het verspillen, ik zou nog dit en ik zou nog dat’, en dan begin je weer te rennen en dan begin je je weer vragen te stellen. Neen, blijf bij dat geluk, in die vrede. In dat redelijke moment kan je je bewust worden van die diepe vrede die er in jou is. 

Dit zijn momenten van belang. Weet, als je dit moment bewust opneemt - dat je weet dat je gelukkig kan zijn - dan kan je ook leren met dezelfde energie te leven terwijl je bij anderen bent. Laat die energie niet verstoren, ook niet door anderen. Dit is een leerproces, stukje bij beetje, om te leren houden van het leven, om te houden van jouw leven, te houden van de diepe vreugde van jouw leven. Leer te leven met vreugde, leer daar een aandacht aan te geven en leer te weten dat die vreugde heel broos kan zijn. 

Door één woord van iemand anders kan je zo geraakt zijn dat die vreugde van je wegslaat, dat je er niet meer bij kan en dat je denkt: ‘hoe komt dat toch, ik was daarstraks zo blij en nu is het allemaal weg’, misschien zelfs alleen al maar door een gedachte aan iemand anders of door een gedachte aan een spanning bij iemand anders. Toch zijn die momenten van vreugde heel belangrijk. Daardoor leer je jezelf kennen zoals je bent. 

Als je het een keer presteert om die vreugde bij je te houden, ondanks de spanningen van anderen, misschien ondanks een zekere vorm van verlegenheid die je hebt wanneer je bij anderen bent, dan is het zo dat die diepe rust, die diepe vrede inderdaad langer bij jou kan blijven. Het is een kwestie van seconden, misschien minuten. Maar dit gevecht is belangrijk, dit gevecht om gelukkig te durven zijn en om niet te veel dingen op te nemen van anderen op het moment dat je gelukkig bent.

Op het moment dat je gelukkig bent, moet je echt durven helemaal gelukkig zijn en weten dat dit belangrijk is, dit ene moment. En als het moment van je wegslaat, kijk dan welke verandering er in jouw energie plaatsgrijpt, wanneer je bijvoorbeeld gaat denken aan die of die, of wanneer je je bijvoorbeeld vragen gaat stellen, of wanneer je verwacht dat dit en dat weer zal komen. Het zijn subtiele bewegingen van jouw hart, van jouw verlangen, van je verwachting, van je gedachten, en in die subtiele beweging kan er een lek zitten, iets kleins wat aan je aandacht ontsnapt, waardoor er een zeker verdriet binnenkomt of een ergernis of een onrust. Aanvankelijk bemerk je die gevoelens misschien niet, maar als je je bewust wordt van het verschil dat er komt nadat je zo gelukkig geweest bent en vanwaar dit verschil ontstaat, dan zie je dat je er iets aan kan doen."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn
uit hoofdstuk 12: 'De sleutel van je kracht'

Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn
  Terug naar de volle maan brieven