Maart 2019

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Morya is voor mij als een grote broer, zacht en toegankelijk, zakelijk en strikt als het moet, altijd liefdevol, soms wat droog als het humor betreft, en altijd in de buurt of om de hoek.

Mijn leven met Meester Morya is iets wat gegroeid is over de jaren. Toen ik heel jong was, had ik vooral passie voor mijn levende guru in India, waar ik veel op bezoek ging en immens veel van geleerd heb. Daar zag ik dat een man zoals Jezus echt kan bestaan, dat wonderen gebeuren, dat God echt op aarde kan leven en dat het Goddelijke in al zijn liefde toch wel iets heel anders kan zijn dan wat je zou kunnen denken.

Maar met de jaren kwam Meester Morya ongemerkt steeds dichterbij. In het begin beschouwde ik Hem vooral als “mijn baas”, Hij was het met wie ik - toen dankzij de telepathie van papa - samenwerkte voor de uitgeverij, met wie ik de boeken maakte en met wie ik onzichtbaar menig uur doorbracht tijdens het herlezen of layouten van Zijn teksten.

In de loop van jaren kwam Meester Morya altijd maar meer nabij; in plaats van een baas werd Hij meer als een dierbare broer, een beste vriend, een warme toevlucht en een onbeweeglijke rots in de branding.

Ik kan me nu geen leven meer zonder Meester Morya voorstellen, niet omdat ik niet zonder Hem zou kunnen, maar omdat het zo'n vreugde is; en als Hij in de volle maan tekst van deze maand zegt, dat Hij er altijd is, dan kan ik slechts beamen dat het inderdaad zo is.

Meester Morya geeft geen religieuze richtlijnen, Hij preekt geen dogma’s, maakt geen structuren van godsdienstige aard. Hij zegt gewoon dat God bestaat en dat Hij elk van ons wil helpen om dat voor onszelf te gaan ontdekken. Liefde maakt vrij, en dat is wat Hij met ons doet. Mensen die vrij en zelfstandig zijn, liefdevol en gelukkig, dat is wat wij op weg zijn om te worden. e-Groetjes van Marie

Meester Morya copyright Morya.org

Meditatie voor de volle maan van 21 maart 2019

Beluister de prachtige audio van deze tekst:

Meester Morya,

"Waar je wegen je ook leiden, als je wil, Ik ben bij jou. Dat is de innerlijke kracht van ons wezen. In jouw ziel kan je één zijn, met Meesters, Avatars, met God, met grote heiligen, met de ander. In jouw wezen kan je alles opnemen wat belangrijk is. Jij bent nooit alleen. Als je wil ben Ik bij jou, in jouw hart, altijd. Als je wil kan je die leiding ervaren, die inspiratie, die zachte liefde die Mij eigen is. 

Omdat Ik weet dat Ik er voor mensen, voor jou kan zijn, ben Ik altijd blij, want Ik leef in de vreugde van het Goddelijke en wil ook dat jij daar komt. En als je af en toe innerlijk bij Mij komt, ofwel in dromen, ofwel in meditatie, ofwel in jouw verlangen - dat je wil dat Ik bij jou ben - dan zal Ik er zijn. Niet altijd zo duidelijk dat je zou kunnen denken: ‘ja, Ik zie Hem nu’, maar dat je weet, voelt: ‘het kàn niet anders dan dat Hij er is.’ Want als je denkt op Mijn naam ben Ik er. 

Als je Mijn naam uitspreekt in je hart ben Ik er. Als je weet: ‘ik heb gevraagd dat Hij er zou zijn’, dan kan je ervan uitgaan dat Ik er ben. Vanuit die eenheid kunnen wij leven. En het is belangrijk voor jou dat je dit weet. Dat je weet dat we samen vooruit kunnen en dat je innerlijk de weg kan leren naar die vreugde, naar dat licht, naar dat weten. Als je je in je hart openstelt voor Mij, of voor een Avatar, voor een Meester, voor een grote heilige, voor God, word jij vanuit die energie, vanuit dit licht geïnspireerd en krijg je stilaan een ander leven. 

Want de weg naar God gaat niet ineens, je kan niet in één ogenblik die hele weg afleggen. Dat komt omdat we inderdaad verankerd zijn op deze aarde en de zaken fundamenteel moeten doen. We moeten dus het fundament van het leven, van ons leven leren kennen. En dat kan je stukje bij beetje door in het dagdagelijks leven bewust te worden van jouw grenzen, van jouw onmogelijkheden om ze om te vormen tot mogelijkheden, om jouw grenzen als het ware stilaan te verleggen, om jouw boosheid, jouw wanhoop, jouw verdriet te overwinnen, om innerlijk te weten wat dit te betekenen heeft, om stilaan licht aan te maken in jouw hart, om stilaan vurig te worden, enthousiast over de goede dingen van het leven, om je niet meer te laten doen door wat anderen zeggen, maar om inderdaad te groeien naar volmaaktheid, eenheid, schoonheid, waarheid. 

Jij kan dat."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya luister-cd: De vreugde van het samenzijn”
fragment uit track 6: 'De zachte liefde van Morya'
(Tekst van eind 2008, cd uitgegeven begin 2010)

Morya luister-cd: De vreugde van het samenzijn
  Terug naar de volle maan brieven