Samenkomen

Getuigenissen

Enkele oprechte getuigenissen van mensen die omschrijven hoe zij het ervaren om deel uit te maken van een Morya groepje.

Kom jij ook af en toe met anderen samen rond de boeken van Meester Morya? Vertel ook jouw verhaal!

Getuigenissen van groepjes
...

“Er is voor mij al heel veel veranderd door naar Morya te komen. Er wordt veel geleerd zonder dat je het weet. Lieve mensen - ieder vertelt eens een verhaal dat ze hebben meegemaakt en daar kun je dan van leren, fantastisch. "Een lach en een traan en toch blijven we bestaan"... Tof. Nog veel bijeenkomsten, daar gaan we voor!”

Mariella

“Ik kijk er telkens naar uit als een bijeenkomst van ‘ons’ Morya-groepje is gepland. Het doet deugd om met mensen die toch grotendeels op dezelfde golflengte zitten samen te komen. Het is verrijkend om te horen hoe iedereen de teksten van MM verwerkt. De groep is altijd wijzer dan het individu. Dat elk zijn eigen accenten legt en deze een aanvulling vormen op de eigen accenten kan heel verhelderend zijn.
De bijeenkomsten brengen mij rust en verlichting. In plaats van me te laten leiden door angsten en de onrust in de wereld, laat ik me leiden door ondermeer de teksten van Meester Morya. Zeker in deze woelige tijden van transitie zijn ze een voedingsbron voor mij.
Alhoewel de teksten van Meester Morya natuurlijk het belangrijkste zijn, is de sfeer waarin we kunnen samen komen eveneens belangrijk. Het is echt een gezellige bedoening, met een kopje koffie tussendoor en enkele lekkere versnaperingen erbij…
Nadat we de teksten gelezen en besproken hebben, trekken we nog een kaartje. Verrassend is dat telkens weer een voor dat moment passend antwoord, een passende tip, een leuk inzicht wordt gegeven bij het trekken van een kaart.
Na zo’n bijeenkomst ga ik weer voldaan naar huis en daar ben ik (iedereen) dankbaar voor!”

Eric

“De samenkomsten met ons Morya-groepje zijn telkens een verademing midden de soms drukke weekbezigheden. Eerst en vooral omwille van de inhoud van de lezingen met de wijze en praktische raadgevingen van de Meester. Het is treffend hoe sommige dingen zo persoonlijk toepasselijk kunnen zijn, dit voor de ene, dat voor de andere…
De getuigenissen van een of meerdere aanwezigen na elke lezing zijn bijzonder en het is zo mooi en soms ontroerend hoe de anderen op zaken uit de lezingen reageren. We weten dat we mekaar kunnen vertrouwen en dat we vrijuit kunnen spreken, en mekaar dus ook kunnen helpen met de wijze teksten van de Meester in het achterhoofd…
Ik keer telkens met een dankbaar en met een heel gelukzalig gevoel naar huis terug.
Ik hoef er niet aan toe te voegen dat het coronavirus al veel te lang een serieuze spelbreker is geweest, maar ik blijf mij verbonden voelen, én met de groep, én met Meester Morya.”

Erna

“Het samenzijn is wonder, want dan voel je de samenhorigheid van alle aanwezigen. Het meest waardevolle van de samenkomsten is de wijsheid van Meester Morya in zijn boeken. Het brengt ons altijd dichter bij Hem. Iedereen voelt zich opgeladen na het lezen van zijn wijsheid die wij allen nodig hebben. We raden het iedereen aan omdat het vrede brengt in ons hart. Echt een aanrader voor iedereen! Hoe meer je in zijn boeken leest, hoe meer je jezelf erin vindt, waaruit wij kunnen leren waar wij soms geen antwoord op vinden. De rust komt door het stil zijn en inzicht te krijgen door gebed. ’t Is echt een wonder in deze tijd. We worden beschermd als wij het Hem vragen ja dat is voor ieder anders denken wij.”

J. en L.

“Dag Marie,

Inmiddels hebben we onze eerste bijeenkomst gehad en we waren met z'n vijven.
3 vrouwen en 2 mannen in de leeftijdspannen van 36 tot 78 jaar... een grote verscheidenheid.
Vooraf had ik gevraagd aan MM om ons allen te begeleiden.

Alles is sereen verlopen. Het thema was concentratie met een oefening, en gedurende de bijeenkomst kwam iedereen meermaals aan het woord.
Na een korte pauze was er een meditatie en aan het einde kon iedereen een kaartje trekken.
Ik had papier en stylo klaargelegd en de vrouwen hebben het ganse kaartje overgeschreven. Vond ik ergens grappig.

Volgende afspraak is over een maand.”

Gerda

“Hier ben ik weer eens terug met de bevindingen van onze bijeenkomst.
We waren met zes gelijkgestemde zielen.
Vooraf had ik in de uitnodiging aan iedereen gevraagd om iets persoonlijks mee te brengen om aan MM voor te leggen tijdens de bijeenkomst… een vraag, een probleem, iets dat op het hart ligt, of iets dergelijks naar eigen keuze.

Na het lezen van 1 of meerdere paragrafen betreffende het onderwerp, kwamen de deelnemers aan het woord.
We hadden het onder andere over concentratie, gedachten, gevoelens.

Oefening daarbij:
Om bewust te worden van je gedachten had ik het idee iedereen een TV-boekje in de handen te stoppen met de opdracht om gedachten waar te nemen. Grappig om de uitdrukking op de gezichten hierbij waar te nemen, soms zo spontaan. Ik haalde de boekjes terug op en gaf toen iedereen een Morya boekje, eveneens met dezelfde bedoeling. In dat tweede boekje waren ze blijkbaar meer geïnteresseerd :-) De een sloeg het boekje open en begon erin te lezen, de ander las de tekst op de achterkant.
Toen kwam iedereen aan de beurt over de bevindingen. We kwamen uit van wereldse dingen tot dieperliggende waarden, van tegenstellingen tot gelijkenissen...

Daarna was er eventjes pauze.
Toen volgde de meditatie waar we vooraleer te beginnen MM erbij vragen, dat hij ons mag leiden.
Daarna werd er nog een kaartje getrokken, en er werd weer duchtig genoteerd. Iemand meldde spontaan: "Dat is nu eens precies wat ik nodig heb!"

Het geheel voelt voor mij fijn om te doen, daar het gepaard gaat met een dieperliggende vreugde in verbondenheid met elkaar, in het besef dat we geleid worden, niet alleen de avond zelf voelbaar, maar ook de dagen erna.”

Gerda

Maak jij ook deel uit van een Morya groepje, of kom je soms met enkele mensen samen rond Meester Morya?

Deel jouw verhaal

Bekijk de kaart met groepjes en lezers bij jou in de buurt

Bekijk de kaart

Beluister een van de prachtige podcasts

Podcasts