Video's

Bekijk al onze video's op ons Youtube-kanaal "Moryaspiritual"
Bijna alle video's zijn voorzien van een Nederlandse ondertiteling.

Ga naar youtube.com/Moryaspiritual

Nieuw

Video (01:58:26)

De eenvoud van het hart

Laatste (en meest verregaande) lezing rond het thema "Leven vanuit je hart".

Over de grote betekenis die kleine momenten van stilte kunnen hebben in je leven, over de kracht van eenvoud, over nadenken vanuit je hart, over tot harmonie komen met de mensen in je omgeving, over de innerlijke stap die je zet naar een ander leven, en veel veel meer. Met drie meditaties.

Video (02:17:26)

De vreugde van het hart

Lezing rond het thema "Leven vanuit je hart". Over connectie maken met iets Groters, ontkomen aan sleur en verveling, overvloed, vreugde vinden, vreugde delen, ziekte, zielenmomenten, en veel veel meer. Met drie meditaties.

Video's met Geert Crevits

Video (37:15)

Uniek interview met Geert Crevits

"Meester Morya in telepatisch contact met Geert Crevits", interview door Catharina Ooijens, uitgezonden op Mystèr (Luc Sala) op 8 mei 1999.

Video (30:41)

Fragment uit Morya cursus 40 in Gent

Voor zij die Geert nooit gezien hebben biedt deze video een mooie inkijk in de schoonheid en zuiverheid van zijn werk. Het zijn zeldzame beelden van Geert en zijn telepathisch contact met Meester Morya, mooi om te zien en boeiend om naar te luisteren. (Nederlandse ondertiteling beschikbaar)

Morya teksten om te beluisteren

Video (9:02)

Audio-fragment uit Morya cursus 42

"De verhalen die je soms hoort van mensen over alle soorten zaken moet je wel eens kunnen relativeren." ... "wanneer je je gekwetst voelt door wat gezegd is, moet jij persoonlijk jouw eigen gevoel healen. Verwacht het niet van de ander." ... "ik peil naar die innerlijke glimlach, naar daar waar ik zelf Boeddha ben, daar waar ikzelf verheven ben boven de wereld, daar waar ik heb geleerd in het licht te staan"

Video (31:45)

Begin van Morya Wijsheid 1: Bewust handelen

Voorgelezen door Geert Crevits zelf. Hier beluister je het eerste hoofdstuk van het audio-boek "Morya Wijsheid 1: Bewust handelen"

Podcasts

Podcasts

Meer boeiende teksten om te beluisteren vind je op de pagina Podcasts.

Lezingen

Video (01:53:09)

Leven vanuit je hart

Lezing rond het thema "Leven vanuit je hart - vanuit de visie van Meester Morya" (november 2022). Over dichter komen bij jezelf en dichter bij de ander, over vreugde, eenvoud, liefde en bij jezelf blijven. Met twee meditaties.

11 video's (1:47:21)

Lezing in Maasmechelen

Lezing door Marie Crevits over het boek en het thema "Thuis in je eigen leven", waarbij allerlei spirituele en praktische thema's aan bod komen, verschillende oefeningen en een kleine werkmeditatie. Boeiend en leerrijk!

Video (22:27)

Lezing door Marie Crevits over "Morya wijsheid" op de Lotusbeurs 13 maart 2016

Een lezing van 20 minuten over "Sterk staan in jezelf, rustig in je hoofd - Morya wijsheid" door Marie Crevits (dochter van Geert Crevits) op de Lotusbeurs in Houten NL, 13 maart 2016, in de aanwezigheid van meer dan 50 mensen.

8 video's (1:07:28)

Lezing in Geel

Lezing over het thema "Thuis in je eigen leven". Marie spreekt o.a. over de inzichten van Meester Morya over intuïtie, innerlijke rust en zelfvertrouwen, en hoe je kan omgaan met moeilijke ervaringen uit het verleden of het heden.

Video (2:06:00)

"De spirituele weg stopt nooit", lezing door Marie Crevits in Voerendaal, september 2019

Op 25/09/2019 gaf Marie deze avond-vullende lezing in Voerendaal (Nederlands Limburg) aan een publiek van ruim 90 mensen, met als thema "Spiritualiteit kent geen leeftijd, de spirituele weg stopt nooit' vanuit de inzichten in de boeken van Meester Morya. Spiritualiteit is iets wat je kan beleven op elk moment, in elke omstandigheid en op elke leeftijd. Je innerlijke ontwikkeling stopt nooit en je ziel blijft eeuwig jong.

Video (1:40:32)

Lezing in Warschau (Polen)

Marie Crevits geeft een lezing in de boekhandel van "Nieznany Świat" in Warschau (24 juni 2016) over de wijsheid die je kan vinden in de vele Morya publicaties die in het Nederlands bestaan. Gesproken in het Nederlands met Poolse vertolking en Engelstalige ondertitels.

8 video's (1:09:39)

Lezing in Hank

Lezing van Marie Crevits rond het boek "Thuis in je eigen leven". Na een korte vertelling van het leven van Geert spreekt ze over de weg naar geluk en naar het hart, en hoe je vanuit jouw hart verbinding kan maken met de anderen rond je. De lezing eindigt met een mooie meditatie waarin je Meester Morya uitnodigt voor een gesprek in je eigen hart.

Oefeningen

Video (14:46)

Hoe pak ik mijn problemen aan? (OEFENING gericht denken)

In dit stukje: Een kleine maar zeer effectieve oefening om te doen op 'verloren momenten' in je leven. Om te proberen zien wat er werkelijk is, en om bij één iets liefde te betrekken in je leven. Over leren kiezen om het anders te doen; over concrete liefde en voorbij actie-reactiepatronen gaan.

Video (15:41)

OEFENING: Omgaan met overspoelende ervaringen (uit het heden of uit het verleden)

In deze video: Een meditatie-oefening om je leven innerlijk op te ruimen en eenvoudiger te maken. Meester Morya legt uit: als er dingen zijn in je leven die je niet kan aanvaarden, dan blijven die rond je hangen en brengen jou in verwarring. Als je ze integendeel toelaat in je leven en een plek laat kiezen rond je, dan veranderen ze in een punt van licht en worden ze een vraag ("Waarom moest ik dit meemaken?") die geduldig wacht op een antwoord.

Video (15:40)

OEFENING: Gedachten naar je hart brengen

In deze video: Een doe-oefening uit het Morya Basiswerkboek waardoor je makkelijk kan stoppen met piekeren en zorgen maken. Het denken heeft de gewoonte om in cirkeltjes te blijven draaien, maar dit kost ons eigenlijk veel energie. Een eenvoudige oefening waarbij we dagelijks enkele gedachten of emoties één voor één naar ons hart brengen, verlost ons van spanning en geeft ons inzicht in oplossingen, soms onmiddellijk al, soms enige tijd later.

Video (4:33)

Inspiratie = concentratie + rust (OEFENING voor tijdens routine)

In deze video: Probeer fysiek rustig te worden bij de routinematige dingen die je doet. Doe de dingen met concentratie en op je eigen ritme. Op die manier kan je baden in een soort innerlijke luxe. Door de combinatie van lichte concentratie en innerlijke rust, geef je ruimte aan inspiratie. Op deze manier krijg je vanzelf meer inzicht in: 'wat vind ik belangrijk in mijn leven?' en gebruik je de anders zinloze momenten van je leven om dichter bij jezelf te komen.

Video (16:20)

OEFENING: Alchemie - Hoe verander ik het lood van mijn leven in goud?

In deze video: een oefening om verloren momenten nuttig te gebruiken. We maken ons geluk vaak afhankelijk van dingen of mensen rondom ons, maar het kan ook anders. Uiteindelijk is het gemakkelijker om de oplossing uit onszelf te halen, in plaats van de hele wereld te willen vormen naar ons idee. We denken vaak te veel aan anderen, zodat we in onze gedachten met hen verweven zijn en onszelf verliezen. "De aarde is illusie", maar wat wil dat eigenlijk zeggen? En hoe komt het dat wij soms helemaal verdrinken in verdriet of depressiviteit?

Meditaties

Video (5:18)

MEDITATIE voor vertrouwen

In deze video: Een meditatie van twee minuten waarmee je vertrouwen aanmaakt.

Video (9:12)

Meditatie: een stoel in je hart

In deze video: "Er is een fantastische kracht werkzaam in jouw leven, maar als je te veel naar de wereld kijkt, kan je daar niet bij". Thuis komen in je eigen leven, dat kan je door aansluiting te zoeken met die kracht. Als je de rust vindt in je hart, kan je alles aan in het leven, en krijg je de inspiratie om in elke situatie iets goeds te vinden of te maken. In de slotmeditatie zetten we een mooie stoel in ons hart en nodigen we Meester Morya uit.

3 video's (42:49)

Het offer van de liefde

Marie Crevits aan het woord tijdens een Morya meditatieavond. Deel 1: Over de verschillen tussen een leven met liefde en een leven zonder liefde. Deel 2: Over het verschil tussen God en de mens, met een meditatie over liefde geven en houden van alle delen van jezelf. Deel 3: Over de drie noodzakelijke stappen naar liefdevol handelen, met een bijpassende meditatie.

Uitgelicht

Video (17:33)

Geert en Meester Morya: Hoe het begon - verteld door zijn dochter Marie

Eerste deel van de lezing van Marie Crevits in Hank (NL) op 25 juni 2017, een voordracht over het boek over het boek "Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven". In deze video vertelt ze hoe het voor Geert allemaal begon en wat Meester Morya in het leven van Geert betekend heeft.

Video (20:35)

Over karma, verlichting en het geduld van de liefde

In deze video: Karma is een ijzeren wet, maar ze is geen straf of boete. Het is een vorm van liefde om ons tot bewustzijn te brengen. Karma is een wiel waar ik mezelf aan bind door zelfzuchtige dingen te doen. Licht is bewustzijn, verlicht zijn is volledig bewust zijn. Wat gebeurt er met overledenen? God heeft de tijd uitgevonden om ons de tijd te geven. De kiem van liefde zit in ieders hart. Als je gaat geloven in jezelf, open je de poort naar het geluk.

Video (5:41)

Eenvoudig aanwezig zijn in wat je doet

In deze video: Antwoord op een vraag uit het publiek: "Als je in de stilte gaat, ontvang je soms wel intuïties, maar hoe doe je dat in de beslommeringen van het dagelijkse leven?" Probeer fysiek tot rust te komen in wat je doet, wees volledig aanwezig in wat je doet, laat je lichaam ontspannen door de afwisseling in je werk, en blijf steeds (licht) geconcentreerd, dan maak je ruimte in jezelf voor de inspiratie. Routine handelingen zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Video (10:27)

Dialoog met het Goddelijke

Vijfde deel van de lezing in Maasmechelen van Marie Crevits over het boek "Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven". In deze video: Je kan zelf een dialoog met het Goddelijke op gang brengen. God is een verborgen kracht, die ook in ons leven verborgen mag blijven. Ons hart vraagt een sprong van vertrouwen, het vraagt ons: 'Geloof je in jezelf? Bewijs het dan maar eens!' Liefde is niet betweterig en vraagt niets terug. Als je vindt dat je verstikt in je leven, neem dan wat tijd voor jezelf.

Video (5:41)

Vanuit je hart verbinding maken met de ander

In deze video: Als je leert om op persoonlijk vlak een kleine afstand te maken tussen jou en de gedachten en gevoelens van de ander, dan kan je leren luisteren en kijken naar hun ware nood. Je laat je niet langer meeslepen in hun verhalen, maar je ziet wat erachter zit, en vanuit de liefde van je hart kan je dan iets goeds doen voor de ander. Liefde hoeft zich nooit uit te putten, omdat ze het juiste kan doen op het juiste moment.

Video (5:41)

Waar ligt mijn geluk?

In deze video gaat het over: we laten soms te gemakkelijk ons eigen geluk verstoren door andere mensen of dingen. We hoeven niet te wachten tot de anderen liefdevol zijn; we kunnen beter zelf de eerste stap zetten. Op dagen dat we onze innerlijke rust kunnen bewaren, hebben we veel minder last van de wereld rondom ons. Je kan jezelf vrij maken als je verwachtingen loslaat. Er is een kracht in je hart die alles aankan.

Video (5:41)

Een wonderlijke toekomst

In deze video: Meester Morya vraagt ons om geen zelfkritiek te hebben, en om 'nu' niet te vergelijken met 'ooit'. Elk van ons heeft een enorme kracht vanbinnen; met onze vrije keuze kunnen we ook kiezen om onszelf af te remmen en neer te drukken, maar als je dit teveel doet, vergeet je de zin van je leven. Het Goddelijke heeft voor elk van ons een wonderlijke plaats in Zijn liefdevolle Plan. Als je de oefening uit de vorige video (Lezing Maasmechelen deel 3) doet, leer je gaandeweg dat je sterk bent en ontdek je: 'ik kan mijn leven aan'.

Youtube

Moryaspiritual

Bekijk al onze video's op het "Moryaspiritual"-kanaal op youtube.com