Lezing
"Thuis in je eigen leven"
in Geel

Weergave in 8 delen van de lezing van Marie Crevits over het boek "Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven", gegeven op 11 juni 2017 in Geel.

Het boek waarop deze lezing zich baseert is te verkijgen via Mayil.com

Nederlandse ondertiteling is beschikbaar voor elke video.

 

Lezing in Geel, deel 1:
Intuïtie vraagt een aanleiding en een openheid

In deze video: Probeer in een eerste beweging wat afstand te scheppen tussen jou en de ander. Door je problemen rustig met je verstand te bekijken en daarna los te laten, geef je de kans aan je intuïtie om te werken. Tegelijk moeten we ook de openheid hebben om geholpen te WILLEN worden.

 

Lezing in Geel, deel 2:
Een anker in jezelf

In deze video: Als je de stilte in jezelf vindt en voedt, dan wordt deze als een lotus rond je hart, een soort buffer die jou beschermt. Om echt te mediteren moet je eerst vrede proberen te nemen met de aarde en je leven. Als je er niet langer van uitgaat dat anderen lijken op jou, voel je je vrijer en kan je ook misverstanden vermijden.

 

Lezing in Geel, deel 3:
Er is een fantastische kracht werkzaam in jou

In deze video: Intuïtie is niet alleen een bron van informatie, maar ook van herstel en herbronning. In de rust van je hart wegen de problemen niet meer op je. Verbinding maken met anderen doe je vanuit je hart, niet met je denken of je gevoel. Vreugde helpt je om de juiste keuze te maken.

 

Lezing in Geel, deel 4:
Volg ik mijn intuïtie, of toch maar liever niet?

In deze video: Intuïtie is een flitsend inzicht, maar daarna moet je dit inzicht nog vormgeven in je leven, en dat is niet gemakkelijk, want intuïtie brengt altijd iets nieuws aan. Dit is het gevecht: volg ik mijn intuïtie, of kies ik de andere weg?

 

Lezing in Geel, deel 5:
Eenvoudig aanwezig zijn in wat je doet

In deze video: Antwoord op een vraag uit het publiek: "als je in de stilte gaat, ontvang je soms wel intuïties, maar hoe doe je dat in de beslommeringen van het dagelijkse leven?" Probeer fysiek tot rust te komen in wat je doet, wees volledig aanwezig in wat je doet, laat je lichaam ontspannen door de afwisseling in je werk, en blijf steeds (licht) geconcentreerd, dan maak je ruimte in jezelf voor de inspiratie. Routine handelingen zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

 

Lezing in Geel, deel 6:
Het leven vraagt een sprong van vertrouwen

In deze video: Antwoord op een vraag uit het publiek. Het leven vraagt dat je gelooft in de goedheid. Voor God zijn er geen geheimen. Voor de mens wel, omdat je eerst de juiste waarden en wijsheid nodig hebt voordat je de kennis en macht van God kan gebruiken. Het leven duwt ons steeds in de richting van verrijking en verruiming. Het verstand wil alles op voorhand weten, maar als je zo zou leven vanuit je verstand, doorlééf je de dingen niet.

 

Lezing in Geel, deel 7:
OEFENING: Omgaan met overspoelende ervaringen (uit het heden of uit het verleden)

In deze video: Een meditatie-oefening om je leven innerlijk op te ruimen en eenvoudiger te maken. Meester Morya legt uit: als er dingen zijn in je leven die je niet kan aanvaarden, dan blijven die rond je hangen en brengen jou in verwarring. Als je ze integendeel toelaat in je leven en een plek laat kiezen rond je, dan veranderen ze in een punt van licht en worden ze een vraag ("Waarom moest ik dit meemaken?") die geduldig wacht op een antwoord.

Lees ook de volle maan brief met deze tekst van Meester Morya (Februari 2017)

 

Lezing in Geel, deel 8:
Echte spiritualiteit is vreugde

In deze video: een oproep om ook echt iets te gaan doén met wat je leest in de boeken van Meester Morya.