Lezing
"Thuis in je eigen leven"
in Maasmechelen

Weergave in 11 delen van de lezing van Marie Crevits over het boek "Morya Kracht 6: Thuis in je eigen leven", gegeven op 27 mei 2017 in Maasmechelen.

Het boek waarop deze lezing zich baseert is te verkijgen via Mayil.com

Nederlandse ondertiteling is beschikbaar voor elke video.

 

Lezing Maasmechelen deel 1:
Je persoonlijkheid is als een ladder

Dit stukje gaat over zonnig zijn, het gevecht om oorspronkelijk te worden, het Goddelijke is aanwezig in je leven, kiezen voor inspiratie, en hoe je persoonlijkheid als een ladder is om in je hart te komen.

 

Lezing Maasmechelen deel 2:
Waar ligt mijn geluk?

In dit stukje gaat het over: we laten soms te gemakkelijk ons eigen geluk verstoren door andere mensen of dingen. We hoeven niet te wachten tot de anderen liefdevol zijn; we kunnen beter zelf de eerste stap zetten. Op dagen dat we onze innerlijke rust kunnen bewaren, hebben we veel minder last van de wereld rondom ons. Je kan jezelf vrij maken als je verwachtingen loslaat. Er is een kracht in je hart die alles aankan.

 

Lezing Maasmechelen deel 3:
Hoe pak ik mijn problemen aan? (OEFENING gericht denken)

In dit stukje: Een kleine maar zeer effectieve oefening om te doen op 'verloren momenten' in je leven. Om te proberen zien wat er werkelijk is, en om bij één iets liefde te betrekken in je leven. Gooi al je problemen niet op één hoop, want dan zie je er geen beginnen aan; hou ze apart en kijk naar één iets tegelijk. Over leren kiezen om het anders te doen; over concrete liefde en voorbij actie-reactiepatronen gaan.

 

Lezing Maasmechelen deel 4:
Een wonderlijke toekomst

In deze video: Meester Morya vraagt ons om geen zelfkritiek te hebben, en om 'nu' niet te vergelijken met 'ooit'. Elk van ons heeft een enorme kracht vanbinnen; met onze vrije keuze kunnen we ook kiezen om onszelf af te remmen en neer te drukken, maar als je dit teveel doet, vergeet je de zin van je leven. Het Goddelijke heeft voor elk van ons een wonderlijke plaats in Zijn liefdevolle Plan. Als je belang stelt in je leven, wordt je leven belangrijk. Eerlijkheid kan je beperkingen doorbreken. Als je de oefening uit de vorige video (Deel 3) doet, leer je gaandeweg dat je sterk bent en ontdek je: 'ik kan mijn leven aan'.

 

Lezing Maasmechelen deel 5:
Dialoog met het Goddelijke

In deze video: Je kan zelf een dialoog met het Goddelijke op gang brengen. God is een verborgen kracht, die ook in ons leven verborgen mag blijven. Ons hart vraagt een sprong van vertrouwen, het vraagt ons: 'Geloof je in jezelf? Bewijs het dan maar eens!' Liefde is niet betweterig en vraagt niets terug. Als je vindt dat je verstikt in je leven, neem dan wat tijd voor jezelf.

 

Lezing Maasmechelen deel 6:
Inspiratie = concentratie + rust (OEFENING voor tijdens routine)

In deze video: Probeer fysiek rustig te worden bij de routinematige dingen die je doet. Doe de dingen met concentratie en op je eigen ritme. Op die manier kan je baden in een soort innerlijke luxe. Door de combinatie van lichte concentratie en innerlijke rust, geef je ruimte aan inspiratie. Op deze manier krijg je vanzelf meer inzicht in: 'wat vind ik belangrijk in mijn leven?' en gebruik je de anders zinloze momenten van je leven om dichter bij jezelf te komen.

 

Lezing Maasmechelen deel 7:
MEDITATIE voor vertrouwen

In deze video: Een meditatie van twee minuten waarmee je vertrouwen aanmaakt.

 

Lezing Maasmechelen deel 8:
OEFENING: Gedachten naar je hart brengen

In deze video: Een doe-oefening uit het Morya Basiswerkboek waardoor je makkelijk kan stoppen met piekeren en zorgen maken. Het denken heeft de gewoonte om in cirkeltjes te blijven draaien, maar dit kost ons eigenlijk veel energie. Een eenvoudige oefening waarbij we dagelijks enkele gedachten of emoties één voor één naar ons hart brengen, verlost ons van spanning en geeft ons inzicht in oplossingen, soms onmiddellijk al, soms enige tijd later.

 

Lezing Maasmechelen deel 9:
Hoop en uitdagingen in de Nieuwe Tijd

In deze video: Iemand uit het publiek merkt op dat de wijsheid van Meester Morya nog niet oud is (hoewel sommige van zijn boeken al meer dan twintig jaar bestaan). Dat is zo, want Meester Morya sprak vóór op zijn tijd. Het probleem van deze tijd is het gebrek aan waarden in onze maatschappij. De Nieuwe Tijd wordt geen revolutie, maar komt geleidelijk tot stand. Kijk niet op, kijk niet neer, dan vind je je weg.

 

Lezing Maasmechelen deel 10:
Als je verdrietig bent...

In deze video: mooi citaat over verdriet en verdrietig zijn.

 

Lezing Maasmechelen deel 11:
Over karma, verlichting en het geduld van de liefde

Laatste deel van deze lezing. In deze video: Karma is een ijzeren wet, maar ze is geen straf of boete. Het is een vorm van liefde om ons tot bewustzijn te brengen. Karma is een wiel waar ik mezelf aan bind door zelfzuchtige dingen te doen. Licht is bewustzijn, verlicht zijn is volledig bewust zijn. Wat gebeurt er met overledenen? God heeft de tijd uitgevonden om ons de tijd te geven. De kiem van liefde zit in ieders hart. Als je gaat geloven in jezelf, open je de poort naar het geluk.