Lezing
"Thuis in je eigen leven"
in Hank

Weergave in 8 delen van de lezing van Marie Crevits over het thema "Thuis in je eigen leven", gegeven op 25 juni 2017 in Hank.

Het boek waarop deze lezing zich baseert is te verkijgen via Mayil.com

Nederlandse ondertiteling is beschikbaar voor elke video.

 

Lezing in Hank deel 1:
Geert en Meester Morya: Hoe het begon - verteld door zijn dochter Marie

In deze video vertelt Marie hoe het voor Geert allemaal begon en wat Meester Morya in het leven van Geert betekend heeft.

 

Lezing in Hank deel 2:
De Morya kaartensets

Deze video gaat over hoe de Morya kaartensets ontstaan zijn en waar je ze voor kan gebruiken.

 

Lezing in Hank deel 3:
OEFENING: Alchemie - Hoe verander ik het lood van mijn leven in goud?

In deze video: een oefening om verloren momenten nuttig te gebruiken. We maken ons geluk vaak afhankelijk van dingen of mensen rondom ons, maar het kan ook anders. Uiteindelijk is het gemakkelijker om de oplossing uit onszelf te halen, in plaats van de hele wereld te willen vormen naar ons idee. We denken vaak te veel aan anderen, zodat we in onze gedachten met hen verweven zijn en onszelf verliezen. "De aarde is illusie", maar wat wil dat eigenlijk zeggen? En hoe komt het dat wij soms helemaal verdrinken in verdriet of depressiviteit?

 

Lezing in Hank deel 4:
Je hebt de aarde nodig om in de hemel te komen

In deze video: om bestendig in je hart te kunnen leven, moet je eerst de eerste drie vlakken van de aarde onder de knie krijgen.

 

Lezing in Hank deel 5:
Dat wat ik leer in mezelf, blijft voor eeuwig bij me

In deze video: Als je geboren wordt, vergeet je voor een groot deel wie je bent. Als je sterft, sterft je lichaam, maar de essentie van wat je geleerd hebt, wordt opgenomen in je ziel en wanneer je opnieuw geboren wordt, neem je dit weer mee. Bij alles wat je doet, bouw je aan jezelf; elke keer als je jezelf overwint, versterk je een nieuw patroon. Op deze manier verander je de energetische structuur van je lichamen.

 

Lezing in Hank deel 6:
Wat moeilijkheden ons kunnen leren: wanneer ben ik in mijn hart, en wanneer niet?

In deze video: Als we ons identificeren met de aarde - als we denken dat we niet meer zijn dan ons lichaam, onze gevoelens en onze gedachten - dan vertelt de illusie van de aarde ons dat we alleen zijn, dat we er alleen voor staan en alles zelf moeten oplossen. Maar als we gaan beseffen dat we ook een kosmisch wezen zijn, gebaseerd op licht, als we in ons hart kunnen gaan leven, dan zijn we nooit meer alleen. Het is in de moeilijkste tijden dat we haarfijn kunnen leren ondervinden wanneer we in ons hart zijn en wanneer niet. Als je in je hart kan leven, heb je nog wel problemen, maar ze wegen niet meer op je.

 

Lezing in Hank deel 7:
Vanuit je hart verbinding maken met de ander

In deze video: Als je leert om op persoonlijk vlak een kleine afstand te maken tussen jou en de gedachten en gevoelens van de ander, dan kan je leren luisteren en kijken naar hun ware nood. Je laat je niet langer meeslepen in hun verhalen, maar je ziet wat erachter zit, en vanuit de liefde van je hart kan je dan iets goeds doen voor de ander. Liefde hoeft zich nooit uit te putten, omdat ze het juiste kan doen op het juiste moment.

 

Lezing in Hank deel 8:
Slotmeditatie: een stoel in je hart

In deze video: "Er is een fantastische kracht werkzaam in jouw leven, maar als je te veel naar de wereld kijkt, kan je daar niet bij". Thuis komen in je eigen leven, dat kan je door aansluiting te zoeken met die kracht. Als je de rust vindt in je hart, kan je alles aan in het leven, en krijg je de inspiratie om in elke situatie iets goeds te vinden of te maken. In de slotmeditatie zetten we een mooie stoel in ons hart en nodigen we Meester Morya uit. We vertellen Hem onze problemen, stellen Hem al onze vragen, en luisteren dan naar wat Hij zegt. We vragen Zijn zegen voor ons leven en voor de mensen die ons dierbaar zijn.