Meditatie 14

Stuur het licht door naar de wereld

Meditatie

Een stroom van verbinding en van licht in je hart

Er is heel veel wat gedaan moet worden, maar het essentiële gebeurt in jouw hart, in het hart van de mensheid, in het hart van de wereld. Je moet weten dat er een verbindingsstroom is tussen de harten, en ook tussen de harten van de grote wezens op deze aarde. Als je op die stroom gaat staan, neem je deel aan de reorganisatie, de vernieuwing van de aarde. Innerlijk weet je dat.

Je kan je daar ook bewust naartoe richten. Als je gaat mediteren en contact neemt met die stroom van licht, dan gaat die stroom van licht ook door jouw hart en breidt hij zich uit naar de hele wereld toe.

Af en toe moet je dat durven laten gebeuren. Sta in die stroom van licht, laat die stroom in je hart indalen en stuur hem door naar de wereld, naar de mensen die hem nodig mochten hebben, naar de volkeren van de wereld, naar de spanningspunten van de wereld. Hij is onzichtbaar voor de ogen van de mensen, maar niet voor de ogen van het hart, want van binnenuit kan je voelen dat er een verzachting komt in deze wereld, dat er een aansluiting komt op die grote bron, op die eeuwige bron en dat er ook een verstandige reactie komt van mensen.

Sta in die stroom van licht, laat die stroom in je hart indalen en stuur hem door naar de wereld

Niet alles is mogelijk op deze aarde op dit moment, en er zal ook nooit zo’n moment komen. Niet alles is mogelijk voor ieder mens, dat moet je ook niet willen, niet wensen, dit is niet te forceren. Ieder mens heeft zijn eigen manier van vrijheid, zijn eigen ritme van ontplooiing, zijn eigen recht op ontplooiing. Maar er kan wel voor gezorgd worden. Mensen kunnen kijken op een nuchtere manier naar wat er op deze aarde aangebracht kan worden als kansen, als ontwikkelingskansen, als ontplooiingsmogelijkheden. En daar wordt inderdaad op gezocht in verschillende richtingen, op verschillende wegen. Maar de vernieuwing komt uit je hart.

Een openheid in jezelf

Je moet weten dat de kracht van je hart oneindig is, omdat van daaruit ook de juiste dingen aangebracht worden. Het is zeer belangrijk dat je af en toe tijd maakt voor deze energie. Dat je af en toe die openheid creëert in jezelf. Dat je je niet sluit voor de dingen - want eigenlijk ben je gesloten door een aantal structuren van vroeger - maar dat je je opent en dat je weet dat er nieuwe wegen te gaan zijn. Maar ga je niet forceren daarin, het is een groei, het is een groei in openheid en het is een groei in verantwoordelijkheid.

Maak af en toe tijd voor de oneindige kracht van je hart. Creëer openheid in jezelf voor nieuwe wegen en groei

Innerlijk zal je aangesproken worden, je zal af en toe heel mooie dingen beleven, heel diepe ervaringen hebben, je zal visioenen zien, je zal dingen meemaken in je innerlijk waar je geen woorden voor hebt, maar die je wel diep raken. En van daaruit kan je dan weer een klein stapje vooruit zetten op de weg naar God en op de weg om God te aanvaarden in jouw leven.

God wil geboren worden in het hart van de mensen. En daar waar Hij geboren werd in het hart van de mensen wil Hij groeien tot een volwassen kracht, tot een kracht waar iets mee gedaan kan worden op deze aarde.”

Meester Morya

Meester Morya

Geert Crevits © Mayil.com
Deze tekst komt uit: “Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf”
uit hoofdstuk 10: ‘De eeuwige wetten herontdekt’

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf
Print deze meditatie uit