Meditatie 7

Korte meditatie: Waar ben ik mee bezig geweest vandaag?

Meditatie

Meditatie van tien minuten

Ik zou graag hebben dat je een korte meditatie houdt van tien minuten waarbij je je de vraag stelt naar welk doel je gericht bent in je leven. Als je nu één dag neemt van je bestaan, waar ben je dan mee bezig op die ene dag en welke dingen komen naar voren als belangrijk?

Als je kan zien waar je effectief mee bezig bent, dan moet je niet gaan fantaseren over waarmee je zou willen bezig zijn. Nee, je moet je de vraag stellen waar je effectief mee bezig bent. Bijvoorbeeld vandaag: waar ben je mee bezig geweest? Wat heeft er vragen opgeroepen bij je? Heb je behoefte gehad aan slaap, aan rust? Heb je behoefte gehad om met mensen in contact te komen? Heb je iets gedaan? Dat zijn allemaal dingen die je je kan afvragen en dan zie je op die ene dag waar je verlangen naartoe gaat en waar je eigenlijk voor staat.

Waar ben je effectief mee bezig geweest vandaag en welke dingen komen naar voren als belangrijk?

Dan moet je heel concreet kunnen zijn voor jezelf, heel concreet kunnen nadenken over wat je hebt gedaan. En dan moet je kijken of de elementen die Ik heb aangebracht in dit boek - het contact met de engelen, het contact met de liefde - of je die ergens een plaats kan geven, vandaag nog, in je leven en of je een aantal minuten kan vrijmaken om daarmee bezig te zijn. Op deze manier doe je dan iets wat heel concreet is, want het moet heel concreet kunnen zijn.

---------------

Waar gaat mijn energie naartoe? Wat wil ik?

Toch moet je geen haast maken met deze zaken. Ik zou alleen maar willen hebben dat je daar even naar kijkt, voor jezelf, niet voor anderen, niet voor je man, je vrouw, je moeder, je kind, of voor wie dan ook. Nee, voor niemand anders dan voor jezelf, kijken naar je eigen leven van: ‘waar gaat mijn energie naartoe, waar gaat mijn aandacht naartoe, waar ben ik vandaag mee bezig geweest en is er plaats in mijn leven om een verandering aan te brengen in de richting van wat ik wil?’ Het moet niet datgene zijn wat hier nu naar voren gebracht is. Je moet kijken naar: ‘wat wil ik? Hoe wil ik leven, hoe wil ik dat mijn leven eruit ziet?’

Hoe wil ik leven, hoe wil ik dat mijn leven eruit ziet? Is er plaats in mijn leven om een verandering aan te brengen in de richting van wat ik wil?

De kracht zal je gegeven worden om de dingen die je wil bereiken in je leven, ook werkelijk te bereiken. Je moet weten dat er altijd een vernieuwing komt in je leven wanneer je deze kracht aanvaardt. Je zal geholpen worden om grote dingen te doen. Je zal zien dat de aarde in een enorme verandering komt en dat je daar kan aan deelnemen.

Wel zal het zijn dat je heel gelukkig wordt, maar je moet absoluut rekening houden met tegenstand van anderen. Dat is even een waarschuwing. De tegenstand kan onverwacht komen en het kan zijn dat je er niet op voorbereid bent, maar je moet nooit bang zijn.

Kom in een ritme

Altijd bezig zijn geeft de indruk dat er geen tijd te verliezen is en dit is ook werkelijk zo. Je moet weten, iedere keer dat er iets naar je toe komt, dat je in een beweging zit. Een beweging, dat is dat je ritmische rustpunten aanbrengt, dat je structuren aanbrengt, dat je dus dingen naar voren laat komen die een ritme in zich dragen.

Wanneer je in een verandering komt, kom je noodzakelijk en noodgedwongen in een ritme, en dat ritme is heel belangrijk. Je moet zien dat je bijtijds ophoudt en dat je bijtijds werkt. Je hebt geen tijd te verliezen maar niet zo dat je gespannen bezig moet zijn. Integendeel, je moet ontspannen kunnen zijn en de dingen toch naar je toe laten komen en weten dat je in een verandering staat die voortdurend verder kan gaan.

Als je het ritme in je leven ontdekt, als je gaat zien: het ene moment is het andere niet, de ene mens is de andere niet en het ene leven is het andere niet, dan zal je steeds op de juiste manier vooruit kunnen komen. Het is werkelijk belangrijk dat je het onderscheid maakt in het moment van jouw leven en in het moment van het leven van de anderen.”

Dat ritme is heel belangrijk. Je moet zien dat je bijtijds ophoudt en dat je bijtijds werkt

Meester Morya

Meester Morya

Geert Crevits © Mayil.com
Deze tekst komt uit: “Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen”
uit hoofdstuk 5: ‘De sleutel tot het geheim van deze wereld’

Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen
Print deze meditatie uit