Meditatie 9

Enkele minuten per dag gewoon naar de stilte gaan

Meditatie

De basis onder de knie

In deze Nieuwe Tijd worden er nieuwe verhoudingen, nieuwe relaties en nieuwe mogelijkheden verwezenlijkt. Al deze zaken gaan op een nieuwe manier samen in een vrijheid en in een orde. Dat kan alleen wanneer je de basis goed onder de knie hebt. De basis is de erkenning van de diepte van het leven.

Ik raad elke lezer aan om de moed te hebben om enkele minuten per dag tot de stilte door te dringen. Dit betekent niet dat je gaat nadenken of in één keer fantastische ideeën aanvoert. Het betekent alleen maar stilte in acht nemen.

In de stilte duiken

Tot de stilte doordringen maakt het mogelijk om de nodige kracht op te bouwen om verder te gaan. Wanneer je enkele minuten per dag alle ideeën, gevoelens en werkelijkheden van de aarde buiten je wezen sluit en in dat wezen zelf duikt, dan heb je dat diepere contact. Dan voel je het bruisende leven gewoon als leven aan en weet je: ‘dit is mijn leven, en daar kan vreugde in komen.’ Dit zal je leven veranderen.

Ik raad elke lezer aan om de moed te hebben om enkele minuten per dag tot de stilte door te dringen.

Dit betekent niet dat je gaat nadenken of in één keer fantastische ideeën aanvoert. Het betekent alleen maar stilte in acht nemen.

Het is de echte vreugde, de diepere vreugde ontsproten vanuit de stilte, die je leven kan veranderen op een ongelooflijke manier. Durf daar dus echt in te duiken. In je dromen wordt dit gesymboliseerd door diegene die voor het water staat. Degene die erin duikt, is degene die de diepte van het leven durft te aanvaarden en zich op een heel diep niveau durft te engageren. Dan ga je vooruit in je leven en krijg je ook voortdurend meer vertrouwen.

De hele grote genade in het leven van de mens ligt erin dat hij de diepte van het leven durft te aanvaarden. Op momenten dat je dit durft te doen, is dat genade. Dit betekent dat je vanuit het innerlijk, vanuit het Goddelijke, de steun krijgt om te zien wat werkelijk belangrijk is. Vanuit dit perspectief zal je zien hoe je vooruit kan in je leven.”

Meester Morya

Meester Morya

Geert Crevits © Mayil.com
Deze tekst komt uit: “Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan”
uit hoofdstuk 5: ‘Aandacht voor de medemens vanuit liefde’

Morya Wijsheid 8: In het centrum van je leven staan
Print deze meditatie uit