Meditatie-oefening voor groepen

Meditatie in de Himalaya met de Meesters

Tegelijk persoonlijk en onpersoonlijk

Meditatie

Wanneer je je persoonlijk leven bekijkt binnen de groep, zal je wel in je eigen leven een soort idee krijgen van wat het zou moeten zijn, maar daar moet je niet te veel rekening mee houden en niet te veel naar kijken, want jouw persoon kan dat niet beoordelen. Je moet eigenlijk een kaap te boven komen. Je moet zover komen dat je niet meer geïnteresseerd bent in de persoon, maar dat je daar toch wel actief in bent en tegelijk onpersoonlijk tegenover elkaar staat.

Het gaat erom dat je elkaar op zielenniveau leert bereiken

Het gaat niet over uitwisselen van banaliteiten, het gaat niet over zoveel dingen die te maken hebben met je persoonlijke leven en gezondheid en ziekte en problemen en pijn en verdriet en wat dan ook... Nee, dat is precies de tunnel waar je door moet. Het gaat erom dat je elkaar op zielenniveau leert bereiken en dat je rustig en vredig kan samenzijn zodat je open komt voor de structuren die de Engelen leggen en die de Engelen aanbrengen en waar je mee geconfronteerd wordt als een richting en een doel die de groep krijgt.

Een rustige, brede liefde

Heel veel liefde moet er aanwezig kunnen zijn in je hart, maar die liefde mag geen passie zijn. Nee, het moet een rustige, brede liefde zijn, omdat je met de brede stroom contact krijgt. Je moet steeds meer jezelf kunnen zijn en worden, en daardoor zal je de vreugde in jezelf leren beleven en leren zien als fundamenteel.

Wees niet gehaast wanneer je samenkomt, want wat betekenen nu drie, vier uren in een leven

Je zou blij moeten kunnen zijn dat je daaraan deelneemt en je zou blij moeten kunnen zijn dat je daar zogezegd je tijd in verliest, want wat betekenen nu drie, vier uren in een leven. Let dus op dat je niet woekert met je tijd, dat je niet denkt: ‘ik ben gehaast, ik moet daar nu resultaat halen’; want dan gaat het niet. Dan zit je op het verkeerde spoor.

Je moet dus werkelijk de tijd kunnen uitschakelen en zeggen: ‘Ik ben nu hier, en dat is het.’ Dus dat je je openstelt voor wat er op dat moment gebeurt en voor wat er aan mogelijkheden voorgelegd wordt vanuit die hogere werelden.

Dan zal je daarin geleid worden en zullen er bepaalde dingen duidelijk worden die zeer bijzonder zijn, maar ze kunnen alleen als een dooi komen. Het oude ijs wordt afgesmolten door de liefde van de verzamelde harten en langzaam aan worden de structuren aangelegd die nieuw zijn en waarop je kan bouwen voor de rest van je leven.

Sommige bijzondere dingen kunnen alleen als een soort langzame dooi komen

Je moet dus een tijd in die stilte, in die eenzaamheid, in die verlatenheid kunnen zijn. Eigenlijk is het een woestijnervaring die je dan meemaakt, of een poolervaring, of hoe je het ook wil noemen. Het betekent dat je eigenlijk op de top van de berg zit - ook al is er helemaal geen berg in de buurt, toch is het een top van een berg.

Samen ergens in de Himalaya's

Stel je voor dat je ergens in de Himalaya’s aanwezig bent met een groep en dat je daar in het Licht samen kan zijn, in het Licht dat rond de leden van de groep geweven wordt, en dat je daar gezien en gesteund wordt door de Meesters.

Als je op deze manier samen durft te zijn en durft te leven, zal je daar heel rustig en heel blij in kunnen worden en dan kan je dat innerlijke vuur zien als iets bijzonders wat voortdurend om je heen is als je dat wil.

Je zal milder worden, stralender, opener, maar je kan het niet forceren. Het is een werk dat in de stilte gebeurt en in de vrede

Wanneer je in deze cocon van liefde, van Licht leeft, zal je de contacten met de wereld niet missen, maar zal je zien dat de contacten met de wereld veranderen. Ook zal je milder worden, stralender, opener en van daaruit zal je met meer liefde naar je medemens kunnen luisteren en samen met hem handelen.

Maar niets kan en mag geforceerd worden, het is geen werk dat al lopende gedaan wordt. Het is een werk dat in de stilte gebeurt, en in de vrede.”

Meester Morya

Meester Morya

Geert Crevits
Fragment uit: “Morya Wijsheid 7:
De grote ontdekkingsreis”

uit hoofdstuk 16: ‘Wees rustig jezelf in je groep’
© Mayil.com

...
Print deze meditatie uit