Januari 2014

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es),

Met de feestdagen achter de rug heeft de gewone routine opnieuw zijn plaats ingenomen in het leven en alles is weer zoals het was. Of toch niet? Zelfs in de herhaling van dingen die we al honderd keer gedaan hebben, is er de mogelijkheid om origineel te zijn: we kunnen kiezen hoe geconcentreerd we zijn, hoeveel liefde we aan de dag leggen in wat we doen, hoe vriendelijk en geduldig we zijn voor onszelf én voor anderen, hoeveel vertrouwen we hebben dat we geleid en beschermd worden, hoeveel kansen we geven aan onszelf en aan anderen om niet gebonden te zijn aan hoe we vroeger waren.

Elke dag kan bewust een nieuw begin zijn, en telkens als we kiezen om vrij en oneindig te zijn, kunnen we vreugde voelen in ons binnenste en is Meester Morya dicht bij ons. Dat is - samen met MM - onze wens voor jullie allen in 2014: dat je vreugde en blijheid kan vinden in kleine dingen. 

Nieuwjaarsgroetjes van Marie en 'de beste wensen' ook vanwege Lydia en Laura

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 16 januari 2014

"Voortdurend zijn er zaken die terug zullen komen in je leven. Je wordt geconfronteerd met moeilijkheden, ze gaan van je weg, en achteraf komen dezelfde moeilijkheden terug.

Er is een belangrijk ritme in je leven. Net als ieder mens word je voor bepaalde zaken gesteld die van belang zijn en als je het niet ziet, zal je er opnieuw mee geconfronteerd worden tot je uiteindelijk de stap durft te zetten om je open te stellen en over te geven aan het Goddelijke.

Denk niet dat het fout gaat wanneer je het niet kan. Je wordt daarin geleid en ook beproefd, want er is geen vooruitgang tenzij mensen proberen zichzelf daarin te vinden. De bedoeling is dat je jezelf tot uitdrukking durft te brengen en wanneer je jezelf kan vinden in de moeilijkheden, dan zal je werkelijk vooruitgaan.

(…)

Wanneer je met de werkelijkheid leeft, wanneer je naar je leven kijkt zoals het is, dat je dus aanneemt van: ‘zo zit het in elkaar, daar ben ik mee bezig, daar moet ik mij op concentreren’, dan kan je daarin een vreugde vinden, want het maakt duidelijk waar je staat. Het leven is een aaneenschakeling van stappen, van pogingen, van vernieuwingen en daarin kan je telkens weer een nieuw aspect van jezelf vinden.

Wanneer je in je leven staat - wanneer je op een bepaald moment bezig bent met iets, een werk bijvoorbeeld, als je daarin kan staan, dat wil zeggen dat je niet kijkt naar de andere dingen, maar dat je daarin kijkt hoe je vooruit kan gaan, hoe je je best moet doen om een bepaald klein probleem tot oplossing te brengen of een kleine taak naar behoren af te werken - dan kan je daarin als het ware jezelf zien en in dat zien van jezelf, word je ook jezelf."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 3: Mens en maatschappij”
(uit hoofdstuk 10: 'Liefde openbaart je zielengroep')

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij
  Terug naar de volle maan brieven