November 2014

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Het is tegenwoordig altijd een plezier wanneer boeken af zijn en naar de drukker vertrekken. De spanning valt voor een groot deel weg, alle leestekens en lettertjes zijn nagekeken en meermaals nagelezen, de illustraties gekozen, het isbn nummer aangevraagd, het design van de cover is tot op de millimeter vormgegeven en ik kan het resultaat met vertrouwen tegemoet zien.

Ik weet nog goed mijn eerste boek in 2006, "Morya Wijsheid 7: De grote ontdekkingsreis"... hoe anders - wat een stress! Had ik het technisch goed gedaan? Wat zou de drukker er van zeggen, en hoe zou het boek eruit gaan zien? De transitie van computerscherm naar realiteit was nog een grote onbekende voor mij, en de vele weken wachttijd tussen het moment dat ik de bestanden afgegeven had en dat we de boeken mochten ontvangen, waren dan ook bijzonder spannend en duurden véél te lang naar mijn gevoel. Nu, acht jaar later is die stress voornamelijk veranderd in vreugde. Wat een prachtige boeken mogen we keer op keer maken en naar de mensen brengen, wat een zegen dat die levende woorden opnieuw zoveel harten van mensen zullen voeden... e-groetjes van Marie

Meditatie voor de volle maan van 6 november 2014

Meester Morya, 

"Je bent een punt van licht. Wanneer je dit beschouwt voor jezelf, zal je weten op welke manier uit te stralen naar anderen. En die straling moet er een zijn van vrede, van vreugde, van eenheid met anderen en van het begrijpen dat je één stukje bent van een groter geheel, van een grotere werkelijkheid. 

De mogelijkheid om dit te begrijpen ligt in je hart, niet in je denken. Het denken kan het punt van licht niet volledig bevatten omdat het voor zichzelf beperkt is, het is een klein licht. Het denken is voldoende om je dag te ordenen, om vooruit te gaan, om de dingen te leren zien op een beperkte manier, maar je hart kan meer zien, je hart kan de verlangens van anderen zien en het is ook in staat de anderen te benaderen op een vrije manier, zodat je weet: ‘er is een samenhang tussen ons.’ 

Want er is niets wat meer bindt dan liefdevolle vrijheid. Dat kan een paradox lijken, maar toch is het zo. Wanneer je in liefdevolle vrijheid leeft, zal je als het ware de band voelen die je hebt met anderen en dat zal een band van schoonheid en van vrede zijn, van vreugde en van openheid, en het zal een band zijn die niet weegt, maar die integendeel toont dat je een broer bent, een zus van de ander en dat je een gemeenschappelijk doel kan hebben, namelijk in het uitwerken van wat er in jullie zit, ieder op zijn of op haar manier, zodat het samen kan gaan in één grote puzzel, in iets wat samen past, wat zich samenvoegt als een oneindigheid van klanken, van kleuren, van mogelijkheden die gegeven zijn om jezelf te zijn in samenhang met het zichzelf worden van de ander. Het is heel mooi wanneer mensen dit zien omdat daardoor een groepsenergie ontstaat."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 3: Mens en maatschappij”
uit hoofdstuk 10: 'Liefde openbaart je zielengroep'

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij
  Terug naar de volle maan brieven