Maart 2014

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Mensen lopen soms een heel leven aan de rand van de stroom zonder er ooit maar één keer in te durven stappen. Tot ze erin geduwd worden en het leven kunnen proeven. Of ze lopen tegen de stroom in, en omdat het moeilijk en lastig is en geen uitzicht biedt, klauteren ze eruit en blijven bezig op de walkant, nu en dan een bange blik werpend op het echte leven.

Er zijn ook mensen die in het water belanden en zwemmen alsof ze nooit iets anders hebben gedaan, en laten met de grootste onschuld alles op zich afkomen. 

Uit dit soort ingrediënten kan je je eigen scenario kiezen: roodkapje of kleinduimpje, wie schrijft het mooiste sprookje met zichzelf als hoofdpersonage, en verslaat wolven en reuzen, draken en boze tovenaars?

We kunnen de stroom niet veranderen, want dat laat hij niet toe. Niet tegenhouden met een dam, want dan stopt het leven. We kunnen ook niet eindeloos tegen de stroom in peddelen, hoewel deze richting dichtbevolkt is en dat hebben we niet direct door. 

Laat je eigen verhaal niet schrijven door anderen. Hoe wil jij dat jouw sprookje eruit ziet? Gedragen door de stroom, met de wind mee? Roeiend en zingend het lied der seizoenen op het ritme van je riemen? Kies voor het volle leven en schrijf het mooiste sprookjesboek. Verover je eigen plaats op de machtige stroom van Gods Verbeelding. e-succes-wensen van Lydia

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 16 maart 2014

Beluister dit fragment (Algemene boodschap van in Ooike, 12 januari 2008, © Geert Crevits, Morya.org):

 

Meester Morya, 

"Er kunnen dingen zijn die je voor jezelf wil en dat is niet fout. Dan moet je niet onmiddellijk gaan denken aan een stukje egoïsme: ‘ja, maar ja, ik wil dat voor mezelf.’ Ik herhaal: het is niet fout. Want je eigen leven is heel belangrijk. Wanneer je je leven vervult, wanneer je aandacht geeft aan jezelf, aan je diepere wensen, aan de gevoeligheden die kunnen meespelen in jouw leven, kan het zijn dat je je misschien afzet tegen anderen; misschien heb je je laten doen door wat anderen zeiden of door wat ze hebben gedaan en in die zin is het belangrijk dat je probeert jezelf te zijn, je eigen leven te profileren: ‘zo wil ik zijn, zo wil ik bestaan.’ 

Want in elk van jullie is iets dieps aanwezig, iets authentiek, iets heel erg moois en in die zin is het goed te proberen ruimte te geven aan jezelf. Ga niet te vlug in jouw leven, maar wees eerlijk, op de eerste plaats met jezelf. En als je daardoor meer en dieper jezelf leert te kennen, leer je ook de ander, de anderen kennen. Want hoe dieper je in jezelf komt, hoe dieper je ook de dingen ervaart die met anderen te maken hebben en dan kan je van daaruit - stilaan, niet ineens, maar stilaan - tot zeer sterke besluiten komen van: ‘zo wil ik leven.’ En dat is goed. 

Je leven tot uitdrukking brengen is belangrijk, je eigen individualiteit ontplooien is belangrijk, jezelf zijn, op een diepere manier. En wanneer je dit leert en steeds beter kan, verander je eigenlijk de wereld, verbeter je de wereld. Dit weet je, dit is een algemeen gezegde: ‘verander jezelf, je verandert de wereld; leer jezelf kennen, je leert de wereld kennen.’ Het is heel belangrijk als principe omdat je van daaruit als het ware meer zicht krijgt op de dingen die belangrijk zijn ook voor anderen. 

Er zijn mensen die in groepen leven, in gemeenschappen, in families, in een land, een streek, en het is belangrijk dat je eerlijk bent met jezelf, want dan heb je iets te bieden. Als je innerlijk rustig bent, neem je veel meer op in jouw leven. Daarom is het goed om je af en toe eens te bezinnen over de dag die je hebt meegemaakt, die je uiteindelijk kan zien als een geschenk. Gedurende die ene dag, vandaag, kan God heel veel aan jou geven, door anderen, door de kracht die in jou aanwezig is, door de liefde die je een kans geeft in je bestaan, want dan leer je uit het leven en dan kom je op een heel mooie, diepe en goede manier vooruit. 

Jullie zijn verstandige mensen, dit moet je niet horen van anderen, dit kan je begrijpen voor jezelf. Je kan je eigen weg gaan, je kan je eigen weg vinden, het is niet moeilijk. Hoofdzaak is dat je geduldig bent en dat je eerlijk bent met jezelf. Stilaan zal je voelen dat je pad geëffend wordt, dat het inderdaad niet moeilijk is op de meeste punten van jouw leven. En als het eens moeilijk is, wees dan nooit wanhopig en vertrouw op de diepe kracht die jou leidt. Je bent niet toevallig geboren daar waar je geboren werd. Je bent niet toevallig bij die mensen die jou omringen. En het is goed om echt van ze te houden, zoals je ook echt van jezelf hebt leren houden."

Meester Morya

Meester Morya

© Morya.org, Geert Crevits - Bron:
Algemene boodschap van in Ooike, 12 januari 2008

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij
  Terug naar de volle maan brieven