Oktober 2015

Mayil eNieuws

Liefste enieuws lezer(es), 

Je mag al geen oorlog gekend hebben misschien, je ouders of grootouders wel en zonder die oorlogen waren we er misschien niet geweest. Ik alvast niet met de ouders die ik gekregen heb. 

We zoeken allemaal een beter leven of een status-quo van dat goede leven. Maar status-quo bestaat uiteraard niet, want alles in het leven verandert, beweegt, daagt uit en brengt vooruit. 

Mijn vriendin Hilde zei in een discussie over de vluchtelingen: “Ik heb 12-13 jaar met asielzoekers gewerkt, ik heb er heel veel van geleerd, en voornamelijk dat ze bereid zijn om te sterven om te kunnen leven.”

Dit zit in de genen van ons allemaal, onze cellen zijn doordrongen door de drang en de moed om te leven. En onze mooie ziel kijkt toe. Als we onze ziel aanspreken, laat ze haar eigen drang kennen: licht, liefde, eenheid. Dit is een werk, dit gaat niet vanzelf, en het kan heel veel tijd vragen om tot nieuwe inzichten te komen. 

Maar de kansen en de karma’s zijn aanwezig, voor volkeren, voor landen, voor individuen en voor Moeder Aarde die voor al Haar kinderen zorgt. 

Dit is mijn voorwoordje op deze perfecte zonnige herfstdag. Met hartelijke e-groetjes van Lydia

Meditatie voor de volle maan van 27 oktober 2015

Meester Morya, 

"Het leven gaat met schokken. Het gaat niet stilletjes aan langzaam vooruit. Zo is het leven niet. Het leven is niet zo dat je denkt: ‘ik ben hiermee bezig, zoals een breiwerkje en dan komt de ene naald na de andere, de ene steek na de andere.’ Neen, zo is het niet. Ook niet als je al eens een steekje laat vallen, dat het dan weer opgenomen wordt. Neen, het leven is met catastrofen, dat wil zeggen: je naald breekt, of het breiwerk valt uit elkaar, of je zit zonder wol en je kan niet meer verder. Zo is het leven een beetje. 

Het gaat over grote dingen, grote energieën die ineens van je weggaan en die er dan niet meer zijn en over grote veranderingen die er komen. En dat kan altijd. Een land kan in elkaar storten, een gezin kan spaak lopen, een ploeg kan uit elkaar vallen, wat dan ook. Er zijn altijd onvoorziene omstandigheden waarmee de mens rekening moet houden en dit brengt een openheid in het leven. Dit brengt de grote openheid."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Wijsheid 2: De weg van eenvoud”
uit hoofdstuk 9: 'Een taak in het leven'

Morya Wijsheid 2: De weg van eenvoud
  Terug naar de volle maan brieven