December 2015

Mayil eNieuws

Liefste enieuws lezers,

Wens je voor jezelf dat het Nieuwe Jaar beter wordt dan het vorige jaar, vraag dan licht. Zet je hart in het licht, zet je leven in het licht. Zet je dromen in het licht. Zet je familie in het licht, je buren, je vrienden van dicht en ver weg, en ga zo maar een tijdje door om licht te vragen voor jezelf en voor anderen. Neem dit als een voornemen om bij het begin van elke dag licht te vragen. En natuurlijk ook op 1 januari 2016, want dat is een plechtig en mooi begin. 

Wat doet licht voor jou? Het schept een reeks van omstandigheden die het mogelijk maken om iets te doen of dat iets gebeurt of iets verandert wat klopt met de wensen van je ziel hier op aarde. En ook al weet je niet precies wat nu het beste is voor jou, be happy en leef alsof je het al gekregen hebt. 

WENSEN VAN VREDE EN SCHOONHEID
LICHT, LIEFDE EN GODDELIJKE INSPIRATIE
Lydia     Marie     Laura

Meditatie voor de volle maan van 25 december 2015

Meester Morya, 

"Wanneer je een aandacht geeft aan mensen die rond je zijn, heel nabij, je eigen gezin, de mensen op het werk,… weet dan dat je er niets mee moet doen. Je hoeft ze niet te veranderen, je moet niet denken: ‘ik moet met ze bezig zijn, constant, van de morgen tot de avond’, dat is niet zo. Soms moet je de mensen, zelfs zij die bij je zijn, kunnen laten gaan om gewoon puur in je eigen leven te staan. Dit is heel belangrijk. Want wil je jezelf verdiepen, wil je in de diepte gaan, wil je tot je eigen vreugde komen, dan is het belangrijk dat je eerlijk kan zijn met jezelf, maar dat kost tijd. En soms moet je die tijd kunnen stelen voor jezelf. 

Ga echt om met je eigen leven als met een kostbaar iets, met iets wat van jou is, iets waar je dus recht op hebt en waar je mee kan leven; je eigen leven waar je iets mee kan doen. Het is in die zoektocht, die eerlijke zoektocht met jezelf, dat je een aantal stappen kan zetten die wezenlijk belangrijk zijn, voor jou en eventueel ook voor anderen, maar op de eerste plaats voor jezelf. Het is belangrijk dat je met jezelf durft om te gaan, dat je met jezelf durft te leven, dat je durft te kijken naar je eigen leven, dat je werk durft te maken van je eigen leven, van de goedheid van je eigen leven.

Innerlijk is er een vreugde en veelal wordt die niet gezien. Innerlijk is er een aandacht voor jou en veelal kan je daar niet bij. Innerlijk is er een stem die jou wakker maakt, die jou roept, die jou toont wat er moet gebeuren en veelal kan je daar niet bij, en als je er al bij kan, dan ga je nog twijfelen over jezelf: ‘is het wel dat wat ik moet doen?’ Want uiteraard, er zijn een aantal mogelijkheden in jouw leven en er kunnen een heel aantal frustraties zijn, onmogelijkheden, onduidelijkheden, twijfel, verwarring, wat dan ook, en daar moet je als het ware doorheen. En je gaat er doorheen doordat je een aantal zaken in je eigen leven leert zien op een rustige manier. Niet dat anderen jou jouw eigen leven duidelijk moeten maken, maar dat je dat eigenlijk voor jezelf leert te bekijken op een rustige manier en leert om te houden van je eigen leven."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf”
uit hoofdstuk 7: 'De grenzen van het ‘ik’ vervagen'

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf
  Terug naar de volle maan brieven