Maart 2015

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Tijdens de verdiepingsavond vorige week bij ons thuis op papa's verjaardag deden we een mooie meditatie die ik graag met iedereen zou willen delen; ze is brilliant in haar eenvoud (zoals altijd bij MM) en kan je perspectief op je hele leven veranderen... Succes!

"Neem wat tijd om ongestoord alleen te zijn. Sluit je ogen, kom rustig tot jezelf.

Denk na over de dingen waar je het moeilijk mee hebt in je leven, som ze even op en bekijk ze met een rust in je hart.

Denk na over de moeilijkheden die je daarvóór had, en kom tot het besef dat er altijd moeilijkheden zullen zijn, ook nadat je je huidige problemen opgelost zal hebben.

Verleg nu de focus van je aandacht van je problemen naar de achtergrond ervan: waarom zijn deze moeilijkheden op je weg gekomen? Ze willen jou op een of andere manier ruimer, meer flexibel en meer open maken. Kan je zien welke openheid ze jou willen brengen? Probeer in te zien dat de essentie van je leven de groei is van je zelfbewustzijn, en niet enkel het oplossen van probleem na probleem.

Vraag innerlijke hulp voor meer inzicht. Vraag licht in je hart en in je leven."

E-groetjes van Marie

Het tinnen soldaatje

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 5 maart 2015

Meester Morya, 

"Wanneer je naar je ziel toe gaat, naar het Goddelijke in jezelf, kom je eerst en vooral in een bepaalde groep terecht, waarvan je het gevoel krijgt dat die bij je past. Dan kan het zijn dat je voelt: ‘met die ene mens kan ik zo makkelijk praten en kan ik mij zo goed openstellen en met die andere veel moeilijker of bijna niet.’ Wees daar niet ongelukkig over, durf het te aanvaarden. (...)

Wie je ook bent, er zijn altijd mensen die tot dezelfde groep behoren. En of ze nu uit Amerika of uit Australië of welk land of werelddeel ook komen, er zijn mensen die bij elkaar passen en het heeft niets te maken met grenzen, met landen, met cultuur, met wat dan ook, het heeft te maken met een zielengroep.

Er zijn dus mensen verspreid over deze aarde die behoren tot jouw groep, waar je een heel goed gevoel bij hebt. Je vindt een boek, je leest het en je zegt: “Prachtig, zo denk ik het ook.” Dan heb je een contact met de schrijver of de schrijfster op datzelfde niveau, omdat je tot hetzelfde behoort. Zo zijn er mensen die met elkaar in contact komen op heel toevallige manieren, en ze krijgen de indruk: ‘hé, dat is iets wat bij me past.’ Ga daarmee om als met iets heel kostbaars, durf te geloven in deze contacten. Het zijn deze contacten die je verder kunnen brengen in je zoektocht en die maken dat je ook weer moed krijgt om verder te gaan.

Dit is een tijd van groepsvorming, dat betekent dat het de tijd is van mensen die elkaar ontmoeten. De mogelijkheden daartoe zullen dan ook nog toenemen, computer, telefoon, krant, boeken, noem maar op. Het zijn zoveel mogelijkheden om contact te hebben over de grenzen heen.

Vandaar, mensen moeten alert worden, moeten open komen en moeten weten dat er contacten mogelijk zijn en dat afstand en tijd daar geen rol in hoeven te spelen. Wanneer je in je ziel terechtkomt, ga je buiten de tijd. Dat betekent dat je dan ineens diepe verwantschappen hebt van levens ver en dat je dat kan ervaren als heel wezenlijk. Durf je daarvoor open te stellen en weet dat dat iets heel belangrijks is in het leven."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 3: Mens en maatschappij”
uit hoofdstuk 10: 'Liefde openbaart je zielengroep'

Morya Kracht 3: Mens en maatschappij
  Terug naar de volle maan brieven