April 2015

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es),

Een tijdje terug droomde ik dat ik een ontmoeting had met een heilige in een groen landschap ver van de bewoonde wereld. Ik zag hem niet echt, maar ik wist dat hij er was voor mij. Ik vertelde over alles wat me bezig houdt, over mensen en dingen, over mijn zorgen om alles en nog wat. Ik zag zijn glimlach en wit licht. 

Hij zei: “Laat je niet ongelukkig maken, door niets. Zie dat je uit alles kan leren, weet dat alles geschreven staat in de hand van God, en dat Hij weet wat goed is voor jou. Weet dat je beschermd bent en dat er voor jou gezorgd wordt.” 

Ik was blij en noteerde alles in een boekje. Toen ik wakker werd, had ik het boekje uiteraard niet bij. Ik schreef nog eens op wat ik me kon herinneren, en al gauw slorpte de dag me weer op in zijn mallemolen en ik vergat de droom.  Bij een moeilijk moment enkele dagen later, kwam de droom terug in mijn geest en ik zocht het verslag op in mijn droomschrift. Eerst voelde ik weerstand, het kwam mij een beetje cliché over, zo van: ‘ja, het is gemakkelijk gezegd, maar wat heb ik daaraan?' Ik las het nog een keer en nog eens en nog eens en voelde mijn onrust smelten als sneeuw voor de zon. Mijn rug kwam recht, ik ontspande en ging ruimer ademen. Er kwam vanzelf een glimlach op mijn gezicht. Ik heb de heilige uit de droom bedankt met een gebedje en ik heb hier voor de derde keer opgeschreven wat hij zei, als peptalk voor jou. E-groetjes van Lydia

 

Meditatie voor de volle maan van 4 april 2015

Beluister dit fragment (live-opname uit september 1995, uit Morya cursus "Levensverdieping 12"):

 

Meester Morya, 

"Wanneer je mensen leert kennen zoals ze in werkelijkheid zijn, moet je je niet storen aan de kleinigheden die er ook gegeven zijn. Want iedere groei draagt in zich scherpe kantjes. Iedere keer dat mensen als het ware gekwetst zijn, zijn ze ook in staat om te kwetsen. 

Je moet weten dat je met zachtheid heel veel kan bereiken, maar het is een strenge zachtheid die je moet kunnen hanteren. Het betekent dat je werkelijk wil zacht zijn op momenten dat anderen misschien hard zijn en streng voor jou. Dit is niet gemakkelijk, dat weet Ik. Het betekent wel dat je dan in je juiste werk staat. 

Als je dingen gaat doen vanuit je eigen ziel, vanuit je eigen verantwoordelijkheid - zoals je dit dan voelt voor jezelf -, dan zal je de juiste dingen naar voren brengen en de juiste zachtheid hanteren. Maar, ‘streng’, dat betekent dat je niet afwijkt van je eigen plan. Dat je dus weet: ‘dit is wat ik wil, dit zal ik ook doen, en als de anderen het niet kunnen begrijpen, tot daaraan toe; eens komt er misschien een dag dat ze het wel kunnen begrijpen. En komt die dag nooit, dat maakt ook geen enkel verschil.’ 

Want je zal zien, als je met dingen bezig bent die goed zijn, dat je een aangenaam gevoel krijgt, dat je weet: ‘inderdaad, het is goed om daarmee bezig te zijn’ en dat je ziet dat er een innerlijke vernieuwing komt. Dit is heel erg belangrijk. Innerlijke vernieuwing is nooit onbelangrijk, al is ze nog zo klein. Al is het maar één moment. Al is het maar één sprankeltje intuïtie dat je hanteert en leert hanteren: het is belangrijk. 

Ieder klein vonkje licht moet benut worden op deze aarde. Het heeft geen zin om je in een waterval van vernieuwing te storten zonder intuïtief te worden, zonder dat vuur te hanteren dat er in jezelf is. Je moet weten dat er een vernieuwing is daar waar je de oorspronkelijke werelden naar jou toe laat komen. Hiermee bedoel Ik dat er een vernieuwing komt telkens als de mens zich opent voor dat licht, voor die vrede, voor dat andere dat in zijn of haar leven kan komen, in samengaan met anderen."

Meester Morya

Meester Morya

© Morya.org, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid”
uit hoofdstuk 2: 'De juiste contacten'

Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid
  Terug naar de volle maan brieven