Juni 2015

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es), 

Ik wil je graag proficiat wensen dat je deze nieuwsbrief ontvangt en leest, want Meester Morya lezen is niet zomaar vanzelfsprekend. 

Wat Morya zegt, is super interessant, praktisch toepasbaar en zit barstensvol wijsheid en steun. Toch zijn er dikwijls mensen die zeggen dat het niet eenvoudig is om de Morya boeken te lezen en er iets mee te doen in hun leven. Daar probeer ik iets aan te doen tijdens de Verdiepingsavonden, waar ik spreek over alles wat ik in Morya's boeken terugvind, tot groot genoegen van het publiek. Ik probeer Morya samen te vatten, aan te lengen, voor te kauwen en te illustreren, in één woord: aan de man te brengen. Morya's boeken zijn immers geen 'bestsellers', want ze zijn niet geschreven om te verkopen. Ze zijn geschreven om te veroveren.

Wat Meester Morya schrijft, is niet hapklaar geresumeerd of rechtlijnig uitgewerkt, want eigenlijk zijn de teksten zó opgesteld dat ons mentale er niet echt vat op kan krijgen. Hoewel Meester Morya duidelijk met kennis van zaken spreekt, springt Hij toch schijnbaar van de hak op de tak en spreekt over allerlei onderwerpen zonder de echte 'clou' zomaar prijs te geven. Toch verklapt Hij in feite voortdurend geheimen én zijn de teksten logisch opgebouwd - alleen niet volgens de logica van het verstand, maar volgens die van het hart. Wat Hij zegt is als het ware 'beveiligd'. 

Als je de boeken dus wil lezen om je rationele verstand te voeden en tevreden te stellen, dan blijf je onvermijdelijk op je honger zitten. Maar als je je rechtlijnige verstand wat ontspant en zijn teksten leest met je hart, dan vind je de sleutel en voel je de waarheid zo binnenstromen... E-groetjes van Marie

Meditatie voor de volle maan van 2 juni 2015

Beluister dit fragment (live-opname uit september 1995, uit Morya cursus "Levensverdieping 12"):

Meester Morya, 

"Ik hou van mensen die iets willen, die ook duidelijkheid willen scheppen voor zichzelf, en die vooral contacten willen hebben, en die daarin de basis zien van vernieuwing. Daarvoor moet je luisteren naar je eigen hart. Zie wat je in je hart wil en op welke manier je vooruit wil gaan. Wanneer je Mij op je weg wil vinden, dan kan je dat.

Wees redelijk voor jezelf, haast je niet in verwezenlijkingen. Denk niet: ‘ik moet dit, en ik moet dat’, want dan maak je de fout dat je in dit leven zoveel op gang brengt dat je dat dan niet aankan. Je moet rustig staan in het leven. Maar voor wat het contact met Mij betreft, moet je het willen. Dat is dus iets anders, je moet het dus duidelijk in je leven plaatsen en je moet een plaats hebben in je hart voor Mij. Wanneer je het op deze manier speelt voor jezelf, dan zal Ik meespelen in jouw leven, en dan zal Ik zaken naar voren brengen die belangrijk zijn voor jou.

Mijn leven speelt zich niet af op deze aarde, en nochtans, Ik ben met heel veel energie aan het werk op deze aarde, en Mijn aanwezigheid is kenbaar door mensen. Heel veel mensen die van Mij houden, vinden Mij op hun weg. Ik zal ook altijd op deze aarde zijn om mensen te helpen en om ze vooruit te brengen op Mijn manier. Ik ken de wegen van mensen en Ik weet ook wat Ik kan doen voor mensen, maar er zijn ook mensen die Mijn wegen kennen en min of meer samen willen werken met Mij.

Er is een kracht aanwezig wanneer die samenwerking tot stand komt, want in Mijn vrede is er ook een kracht aanwezig die dingen duidelijk stelt voor mensen. Wanneer je bepaalde zaken in je leven wil, moet je duidelijkheid proberen te hebben op een zachte manier. Ga niet willen om te willen, maar ga willen omwille van het feit dat er een goedheid moet kunnen zijn op deze aarde. Het moet dus een goede wil zijn. Het moet een wil zijn die iets uitstraalt van goedheid en van schoonheid. Wanneer je met deze wil aan de gang gaat dan zal je Mij op je weg vinden."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 4 : De stap naar oneindigheid”
uit hoofdstuk 17: 'Ik ben als een broeder'

Morya Kracht 4 : De stap naar oneindigheid
  Terug naar de volle maan brieven