Oktober 2016

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es), 

Onlangs vertelde een van mijn zussen over een alternatieve cursus communicatie die ze volgt. In een bepaalde oefening mochten alle deelnemers met behulp van kernwoorden hun eigen visie rond (gebrek aan) communicatie delen; de conclusie was dat iedereen dringend meer gehoord wilde worden, maar niemand zelf echt luisterde...

Ik nam me voor om de komende dagen eens extra op te letten om niet te snel over mezelf te spreken en gewoon de anderen aan het woord te laten. Wat een mooie gesprekken ontstonden er toen ik de natuurlijke neiging om mijn eigen 'verhaal' verteld te krijgen bewust losliet! Een gesprek werd een echte uitwisseling i.p.v. dat ieder zichzelf (vaak tevergeefs) probeert te ventileren. Wat een verrassend en hartverwarmend experiment!

En net toen kwam ik een zinnetje tegen in het nieuwe boek* waar aan gewerkt wordt, zeer toepasselijk: "daar zit een heel groot punt: de mens die in een soort evenwicht komt, moet proberen te luisteren naar zijn medemens. Dit is een belangrijke gave, niet veel mensen kunnen echt luisteren." - Blijkbaar is luisteren niet vanzelfsprekend. En toch, met een beetje goede wil kan een mens al heel veel moois op zijn weg ontdekken! eGroetjes van Marie

Morya Kracht 6, een cursus over de kracht van goedheid en over innerlijke leiding

Meditatie voor de volle maan van 16 oktober 2016

Meester Morya, 

"Eenvoudige krachten zijn altijd aanwezig wanneer de mens de eenvoud nastreeft; dat wil zeggen dat er dan werkelijk krachten zijn. Soms kan de mens uitgeput zijn van verlangen of van streven en ziet hij niet op welke manier hij vooruit kan, maar er zijn altijd krachten aanwezig wanneer je naar eenvoud streeft. Dus in welke toestand je ook zit, hoe ingewikkeld de situatie ook is, als je naar eenvoud streeft, als je dus met je hart gaat werken, dan kom je tot oplossingen. Absoluut zeker. 

Maar daarna zal je zien dat je neigingen vertoont om te vlug te gaan en dat is niet goed. Beter is om langzaam te gaan, want wanneer je met je hart streeft, sta je in een eenvoud en dan breng je vooral de zaken tot een orde. En die orde is moeilijk, want deze aarde is een chaos. Wanneer je daar orde in brengt, wanneer je met een plan bezig bent, wanneer je met het Goddelijke bezig bent, dan doe je dingen die tijd vragen. Dat betekent ook dat je de tijd dan op de juiste manier gebruikt.

Je moet dus rekening houden met tijd. Je kan niet buiten de tijd werken. Hoewel je vanuit liefde buiten de tijd ziet, is het zo dat je met de tijd rekening moet houden en dat je dus tijd moet nemen en tijd moet geven. Het is niet zo dat je de tijd mag verwaarlozen of dat je moet denken dat de tijd geen belang heeft. Hij is wel heel belangrijk. Gebruik dus je tijd goed, en leer vooral de orde te hanteren vanuit het begrip ‘tijd’.

Het is heel belangrijk dat je tijd maakt voor verschillende dingen, dat je dus bewust met de tijd omgaat, dat je zegt: “Kijk, dit is mijn tijd, daar wil ik mee omgaan, en op deze manier.” Dan hanteer je kracht in die zin dat je leert wat het is bepaalde dingen tot uitdrukking te brengen op je eigen manier. Want dan ben je krachtig. Als je nabootst, kan je nooit iets bereiken. Je moet in je eigen leven gaan staan, in je eigen kracht, en je eigen verantwoordelijkheid opnemen, dan doe je iets wat wezenlijk is en goed."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid”
begin van hoofdstuk 12, ‘Een roos worden’

Morya Kracht 4: De stap naar oneindigheid
  Terug naar de volle maan brieven