Oktober 2017

Mayil eNieuws

Liefste e-Nieuws lezeres en lezer, 

Sommige circusacrobaten leren hun job van huis uit en van kleins af. Hum, ja zo zijn er niet veel zeker? Het zijn dan ook ‘artiesten’ en we kijken ernaar met bewondering of vinden het zelfs ietwat griezelig, dat iemand op een koord kan lopen en dan nog allerlei toeren verricht. Jongleren misschien, of dansen… 

Ja er moet geoefend worden, eerst dicht bij de grond, met vallen en opstaan, en niet opgeven. Oefening baart kunst.

Hetzelfde geldt voor de menselijke acrobatiek dat elk te leren heeft: hoe gebruik ik mijn verstand, hoe overleef ik mijn emoties, hoe ga ik om met mijn lichamelijkheid? Met andere woorden: hoe bewaar ik mijn evenwicht tussen hemel en aarde. Daarbij hebben we niet enkel onszelf om rekening mee te houden, solo op een onbewoond eiland. Integendeel, het koord is slap en beweegt in alle richtingen, en ik moet die woeling weten te compenseren, met mijn lichaam, met mijn gevoelens en met mijn denken. Als ik overeind wil blijven in de wereld, is het best eng en angstaanjagend nu en dan. 

Maar ik wil je alvast meegeven - als vrijblijvende inspiratiebron - hoe ik me meestal probeer staande te houden, in onze wijde wereld. 

Omdat ik liefst geen fouten wil maken, wat op zich onmogelijk is - vallen en opstaan nietwaar - trek ik bij ongeveer elke twijfel, een “Morya kaartje” en soms heb ik het gevoel van een heus gesprek met Meester Morya te hebben. Ik trek enkele kaartjes na elkaar, en Hij maakt mij wegwijs in mijn probleem in een soort rustige aandacht. Het heeft me nog nooit ontgoocheld. 

Ik heb nog andere hulpmiddelen om van het leven te houden ondanks de moeilijkheden: ik denk aan een dier dat ik onlangs ben tegengekomen in bos of tuin of in dromen of dat vanzelf in mijn gedachten komt en ik focus op zijn kwaliteiten, op zijn symboliek. Ik zoek niet ver, gewoon wat komt. Bijvoorbeeld de speelse eekhoorn om het leven minder ernstig te nemen, de bijna onzichtbare vos die zich altijd weet te redden, de merel die zingt zoals hij gebekt is, zonder complexen. Dat geeft kracht en ruimte en is meestal voldoende om het tij te keren. 

Mijn laatste tip is de volgende: ik loop een eind op een denkbeeldige lijn, in huis of buiten, en ik vraag hulp aan twee Engelen om mijn handen vast te houden en mij te leiden op mijn weg. Daarna steek ik een kaarsje aan. Dat is zalig en helpt altijd. 

Dit zijn onbevangen rituelen, en ze vragen de vrijheid van een kind dat totaal opgaat in zijn spel. E-groetjes van Lydia

Meditatie voor de volle maan van 5 oktober 2017

Meester Morya, 

"Het is niet om het even wat je doet. Het is niet om het even op welke manier je spreekt met je medemens. Als je door je spreken iemand naar beneden haalt, dan ga jij mee naar beneden. Als je door je spreken iemand naar boven brengt, dan ga je in jouw leven mee naar boven. En als je op een hoger niveau gaat leven, krijg je bijgevolg ook andere informatie, andere inzichten, andere werkelijkheden die naar jou toe komen, die naar jou toe worden gebracht, en beleef je met andere woorden een andere energie, en kom je van daaruit ook tot nieuwe inzichten. 

Wees eerlijk met jezelf, waar je staat daar sta je, en dan moet je niet denken: ‘ja, maar ik kan het niet begrijpen.’ Neen: er is heel veel wat je kan begrijpen, maar niet alles. Vandaar, het zou kunnen zijn, als je kijkt naar iemand anders, dat je in ontgoochelingen komt. Ofwel omdat je ziet waar die ander maar staat en dat je er al zoveel voor hebt gedaan en dat ze jou toch niet begrijpen, of anderzijds omdat je ziet waar iemand staat en dat je daar ook zou willen staan en dat je daar jaloers op wordt. In beide gevallen is het uiteraard niet goed. 

Weet dat het goed is om af en toe mensen te kunnen loslaten. Je blijft het beste willen voor ze, maar je gaat niet mee in hun leven, in hun evolutie. Je houdt vast aan de dingen die in jou gaande zijn en aan de werkelijkheid van je eigen leven.

En toch moet je dingen kunnen delen op een heel eerlijke manier, maar zonder je in een onrust te storten, zonder te denken: ‘het moet dit en het moet dat.’ Want als je dit gaat bepalen met je mentale, met je gedachten, met je ideeën, met je idealen, dan kan het zijn dat je voorbijschiet aan de werkelijkheid. Daardoor ontstaan soms spanningen tussen mensen. De een heeft dit ideaal en de ander heeft een volkomen ander ideaal. En daarover sprekend, klopt het helemaal niet. Dan kan men elkaar niet begrijpen, want men gebruikt gewoon andere woorden en als men al dezelfde woorden gebruikt, dan hebben ze energetisch een andere inhoud, omdat de werkelijkheid die erachter schuilt een andere werkelijkheid is omdat ze anders beleefd werd. 

Toch hoeven er geen contactstoornissen te zijn tussen de mensen, want het hart begrijpt alles. Wanneer je vanuit je hart leeft, zal je de ander kunnen waarderen, ook al doet hij andere dingen, ook al leeft hij met andere waarden."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf”
uit hoofdstuk 4: ‘De mensheid is een geheel’

Morya Kracht 5: Trouw aan jezelf
  Terug naar de volle maan brieven