April 2017

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Mooi en lelijk, goed en kwaad, je kan het tegenwoordig niet meer altijd van elkaar onderscheiden, de een zegt dit, de ander zegt dat en een derde zegt nog wat anders, en hoe zit het dan echt, wie heeft gelijk?

Meester Morya zegt dat het belangrijk is om ervan uit te gaan dat God goed is, dat Hij/Zij in jouw leven is, dat jij goed bent en dat alle dingen in jouw leven een bedoeling hebben. Laat je dus niet bang maken, jouw leven kan goedkomen en goed zijn en je kan een manier vinden om ondanks alle problemen en moeilijkheden van de wereld toch gelukkig te worden. Om dat te kunnen, moet je toelaten dat het Goddelijke een plaats krijgt in je hart, in je leven, en je leiding geeft. Laat je leiden door je hart, laat je niet ompraten door het zogezegde gezag van anderen. Ontdek je eigen wijsheid en durf daarin te geloven, en weet: die wijsheid kan groeien en veranderen, want elke dag is een nieuwe dag en de waarheid van morgen is ruimer dan die van vandaag, en dit maakt de vreugde uit van het veranderen en het groeien. eGroetjes van Marie

Meditatie voor de volle maan van 11 april 2017

Beluister dit fragment:

Meester Morya,

"... dat moet je durven doen, af en toe bewust die tijd van bezinning inlassen in jouw leven, dat bewust naar binnengaan, iedere dag een klein beetje. Niet om de hele tijd met moeilijkheden bezig te zijn, maar misschien in eerste instantie wel, tot je in een gebied komt wat stilte brengt en vreugde, dat je weet: ‘ik hoef nu niet langer over de dingen van vandaag na te denken, maar ik blijf bij mezelf, ik blijf bij het leven wat ik heb gekregen, ik blijf puur in die energie van het zijn, ik laat toe dat ik ben, zonder meer, en ik peil naar die innerlijke glimlach, naar daar waar ik zelf Boeddha ben, daar waar ikzelf verheven ben boven de wereld, daar waar ik heb geleerd in het licht te staan. En dit kan ik, dit is geen grote oefening, maar wel een belangrijke oefening.

Ze ligt in mij verborgen als een schat, ze ligt op mij te wachten als een schat, tot ik voel dat ik van binnenuit kan glimlachen, dat ik van binnenuit die stralende werkelijkheid leer te aanvaarden, leer te kennen. Dat ik in mijn eigen kracht kom, de kracht van mijn zijn. Dat ik geen huiswerk meer hoef te geven aan mezelf, maar dat ik de les heb geleerd en weet: het is niet een wachten op iets anders, het is een zijn - dat is een groot verschil. En ik kan wachten op anderen, op mijn ouders, op mensen, op anderen, op een kind, wat dan ook, maar het hoeft niet. In mijn zijn is alles aanwezig, ook de mooie dingen die vanzelfsprekend kunnen worden en toch altijd verrassend en nieuw en die maken dat de juiste mensen op mijn pad komen, de juiste kinderen in mijn leven, de juiste mogelijkheden om tot vriendschappen te komen met mensen.’

Wees eerlijk met jezelf, wees blij met wat je kan doen. Doe nooit te veel, bekijk de wereld en vindt het goed wat voor jou goed is. En als er zaken zijn die moeilijk zijn, bekijk ze ook, maar vereenzelvig je niet met die moeilijkheden. Jij moet niet alle leed van de wereld dragen alsof het je eigen leed is, het heeft geen zin. Maar je kan wel dicht bij elk mens komen vanuit je hart. Niet om alles te dragen wat die ander draagt, maar om één te worden op een hoger niveau. Daar waar God in ons leven is, waar de diepte spreekt, kunnen we dingen doen die uniek zijn voor elkaar en die een zeer, zeer grote betekenis hebben, én voor jou persoonlijk, én voor de wereld."

Meester Morya

Meester Morya

© Morya.org, Geert Crevits - Bron:
Fragment uit Morya Cursus 42 in Poperinge (december 2011)

Meester Morya (Morya.org)
  Terug naar de volle maan brieven