September 2017

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers van overal,

Op 6 september is het precies vijf jaar geleden dat Geert als een ware yogi zijn lichaam verliet. Het zijn bewogen jaren geweest voor ons, waarin toch veel tot stand gekomen is bij Mayil. 

Alles op een rijtje waren er bij Mayil sinds eind 2012: 
- twee buitenlandse reizen naar Polen, verschillende reizen naar Frankrijk
- vijf beurzen
- maar liefst 93 lezingen (22 x Groeigroep, 71 x Morya Samenzijn)
- 11 nieuwe publicaties in het Nederlands, waaronder een dagboek, twee werkboeken, verschillende audio-publicaties, vijf Morya Kracht boeken
- twee nieuwe boeken in het Engels

Al onze publicaties zouden nooit mogelijk zijn zonder alle mensen die met ons verbonden zijn: of je nu deelneemt aan onze activiteiten en/of boeken koopt, of je Geerts non-profit organisatie financieel steunt met kleine maandelijkse giften of nu en dan een grotere donatie, of als je je geïnteresseerde vrienden en vriendinnen vertelt over ons bestaan... Graag willen we deze gelegenheid te baat nemen om jullie allemaal te bedanken. Dankzij elk van jullie blijft 'de missie van Morya' onafhankelijk en actief en kan ze zelfs groeien en bloeien!

Het is 32 jaar geleden dat Meester Morya zijn samenwerking met Geert begon. Vandaag staat dit kostbare geschenk aan de mensheid nog steeds in de kinderschoenen, met nog minstens 27 onuitgegeven boeken en talloze andere ongerealiseerde projecten en vertalingen die de wijsheid van Meester Morya onvermijdelijk de wereld rond zullen brengen. 

Het is een grote vreugde voor ons om te beseffen dat bijna zesduizend mensen verspreid over vele landen maandelijks deze nieuwsbrief lezen en op die manier met ons meeleven en samen deelnemen aan dit grootse avontuur.

Met hartelijke groeten vanwege Lydia, Marie en Laura

Geert Crevits

Meditatie voor de volle maan van 6 september 2017

Meester Morya, 

"Wanneer je aandacht verslapt bij de zaken waar je mee bezig bent, is het belangrijk dat je je weer herpakt. Soms is dat niet zo vanzelfsprekend en moet je je daarin oefenen. Wees niet te slap met jezelf, denk niet: ‘het komt er allemaal niet op aan.’ Neen, het is belangrijk dat je je kan concentreren en dat je die concentratie een tijdje gaande kan houden, want dan leer je te kijken naar dingen zoals ze werkelijk zijn. 

Maar behalve concentratie moet er ook de goede ingesteldheid zijn naar zaken. Als je met iets bezig bent, moet je weten: ‘dit is belangrijk voor mij, dit vind ik belangrijk’, want anders moet je het niet doen, gewoon niet doen. Als het niet belangrijk is, waar ben je dan mee bezig? 

Als het kleine dingen zijn, kunnen ze toch belangrijk zijn. Bijvoorbeeld dat je iets klaarmaakt voor iemand, dat kan belangrijk zijn. En als het niet belangrijk is, moet je weten dat je misschien beter andere dingen kan doen die wel een grote betekenis hebben. Maar als je eenmaal met iets bezig bent, probeer het dan te doen met je hele gevoel, met je hele aandacht, met alles wat er in je is om te zeggen: “Dat is van mij en dat doe ik.” Op dat moment lost je ‘ik’ op, ga je buiten de tijd en weet je: ‘kijk, hier ben ik en dat is wat ik moet doen’, en dat wordt één geheel. Je verliest jezelf in de dingen, maar je krijgt zoveel terug omdat er een eenheid komt in je gevoel en in de zaken waar je mee bezig bent."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn”
begin van hoofdstuk 2

Morya Kracht 1: Kiezen om jezelf te zijn
  Terug naar de volle maan brieven