Oktober 2018

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

De omstandigheden in het leven kunnen soms erg symbolisch en beeldend zijn. Neem nu onze straat, waar ik vanuit mijn bureau op uitkijk. Die is sinds april volledig afgesloten voor alle verkeer, waardoor het maandenlang heerlijk stil was rondom ons huis en in onze tuin, terwijl iets verderop wegenwerken volop aan de gang waren. Die vrede kon natuurlijk niet blijven duren, en sinds augustus is ook ons stuk straat onderhevig aan een volledige hervorming. Alles werd uitgebroken, weggegraven, vernieuwd en wordt nu stap voor stap opnieuw ingericht en aangelegd. Zelfs al lijkt het chaotisch, veroorzaakt het allerlei hinder en is er tijdelijk geen enkel soort verkeer mogelijk, de weg krijgt een totaal nieuwe, betere structuur voor de toekomst. 

Ofschoon we al vele weken dagelijks geconfronteerd worden met dit beeld, werd ik pas enkele dagen geleden gegrepen door het inzicht dat wij hier bij Mayil eigenlijk in dezelfde situatie zitten. Want hoewel er al een hele tijd maar weinig nieuwe publicaties gerealiseerd werden, ervaar ik hoe binnenin Mayil stilaan een nieuwe energetische structuur zichtbaar wordt, met nieuwe contacten, nieuwe medewerkers, internationale projecten, een nieuwe instelling op vele vlakken, nieuwe ideeën en gewoontes, en ruimere inzichten, opdat het werk - zowel hier als internationaal - in de toekomst beter, zachter en vlotter zal kunnen verlopen.

Tegelijk voel ik een grote dankbaarheid omdat ik me niet alleen voel in dit grootse avontuur, niet alleen door de sterke samenwerking die er is met mijn moeder Lydia, de onopvallende zorg van mijn vader Geert en de bestendige aanwezigheid van Meester Morya, maar ook dankzij elk van jullie, al onze trouwe lezers, klanten, fans, vertalers, vrijwilligers en donateurs. Ik wil jullie dan ook van harte bedanken omdat jullie samen met ons die gezegende toekomst tegemoet willen gaan.  Met vreugdevolle groeten van Marie


Meditatie voor de volle maan van 24 oktober 2018

Meester Morya,

"Het is goed om trouw te zijn aan jezelf, dat heeft een heel diepe betekenis. Denk niet dat je je moet plooien in de richting van anderen, omdat je zou kunnen denken: ‘zij weten het misschien beter, zij hebben meer ervaring, ze zijn objectiever.’ Niet doen. Jouw eigen weg, jouw persoonlijke weg is heel belangrijk. Vertrouw daarbij op je diepste wezen, op jouw hart, op jouw ziel.

In de intentie van je leven kan heel veel veranderen. Als kind werd je in een studie­programma geschoven, je hebt beantwoord aan de wensen van je ouders, je hebt dingen gedaan die belangrijk waren, maar het kan zijn dat je nu ineens op het spoor komt van iets anders wat je innerlijk voelt heel belangrijk te zijn. Volg dat. Aarzel niet.

Vertrouw op wat je diep in jezelf aanvoelt als belangrijk. En dat kan het ene moment zo liggen, een ander moment anders, dat maakt niets uit. Gaandeweg ontdek je daardoor de richting van jouw leven, je ontdekt de lijn in jouw leven en dan kan je blij zijn met wat je doet, omdat je innerlijk in dat referentiepatroon komt van ‘er is iets in mij wat gaat spreken’ en dit moet je gaande houden. 

Want als je kind bent, dan is daar dat innerlijke contact met jouw ziel. Naarmate je groter wordt, kan dit verwateren en dringen andere stemmen zich op: van je leraren, van mensen om je heen, van autoriteiten, mensen met diploma’s of wat dan ook die zeggen wat jij moet doen. Uiteindelijk kan je het zover drijven dat je alleen nog maar luistert naar hen: naar je partner, naar je kind, naar je buur, naar de dokter,… en innerlijk verstik je die stem: ‘zeg het niet meer, spreek mij niet meer aan, ik luister toch niet.’

Durf het om te draaien. Durf te kijken naar de werkelijkheid van je eigen leven van binnenuit, vanuit je eigen hart, wetend wat je wil. Laat je niet afleiden door de omstandigheden, door de mensen om je heen, door de tijd waarin je leeft, door de moeilijkheden die je om je heen ziet. Durf gelukkig te zijn met je leven, concreet elke dag met wat je doet. Kies vanuit wat je innerlijk voelt belangrijk te zijn. 

Ga niet tegen jezelf in. Zeg niet altijd: “Zwijg, je weet het niet” maar leer aan jezelf te duiden: “Je weet het wel, je vindt het wel, je komt vooruit, het gaat goed, je zal het wel zien.” Wees positief naar jezelf. Durf jezelf als vriendin, als vriend te hebben. (...)"

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
“Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar”
uit hoofdstuk 1: 'Je eigen spoor'

Morya Bezinning 10: Je bent je eigen leraar
  Terug naar de volle maan brieven