April 2019

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Vorige maand nam ik deel aan een van de samenkomsten van het Morya groepje in Stekene. Sinds enkele jaren komen daar een aantal fijne mensen bijeen om samen de Morya Werkboeken te bestuderen. Het was voor mij absoluut een openbaring om mee te maken. Als ik eropuit ga ben ik gewoonlijk degene die lezingen houdt, maar deze keer kon ik bij manier van spreken gewoon achteruit leunen en lekker genieten van het samenzijn. Er werd voorgelezen uit het werkboek, en daarna kon elk die dat wenste, bespreken hoe ze deze onderwerpen in hun eigen leven konden terugvinden. Er was een mooie wisselwerking, en ik vond het prachtig om te zien hoe de teksten van Meester Morya erin slagen om levensvragen en grote problemen in het juiste perspectief te plaatsen en ze te transformeren van nutteloze obstakels naar heuse inwijdingen in een diepere manier van leven. Wonderbaarlijk...! Ik ben dan ook superblij dat we de start van drie nieuwe Morya groepjes kunnen aankondigen - lees meer daarover verderop in deze nieuwsbrief. Ik nodig iedereen uit om zelf ook een klein groepje te starten in de eigen huiskamer. Je zal er zeker geen spijt van krijgen! Neem contact op met ons, en we helpen je graag op weg.

Daarnaast was er ook de spirituele beurs in Torhout vorige maand, die evenzeer een fijne ervaring was. Heel wat mensen konden er kennismaken met de mooie boeken van Meester Morya en er was veel interesse voor de Morya pop-up dagen die binnenkort van start gaan in Vlaanderen. De groepsmeditaties daar zullen vast en zeker een gezegende ervaring zijn voor iedereen die komt, en ik kijk al heel erg uit naar de workshops met de kaartensets. Mijn ervaring is dat Meester Morya Zich op zo'n dagen nadrukkelijk laat voelen, waardoor de antwoorden op persoonlijke vragen dan ook extra verhelderend en duidelijk zijn. Kom zeker eens langs! e-Groetjes van Marie

Meditatie voor de volle maan van 19 april 2019

Meester Morya,

"Altijd weer komt er een vreugde in de mens wanneer hij met vreugde durft te leven. Het is niet nodig van echt vreugdevol te zijn om met vreugde te kunnen leven, want de vreugde kan je leren aanvaarden, ze is er gewoon. 

Als je de vreugde toelaat in je hart, in jezelf, dan is ze daar. Je mag je in de meest moeilijke en penibele omstandigheden bevinden, als je je concentreert op de vreugde die er is, dan kan je ze beleven. 

Het is goed om dit af en toe te doen, om die vreugde te kunnen zien en vinden in jezelf. Ze is er en als je haar gaat ondervinden, als je haar gaat leren ontdekken in jezelf, dan weet je dat ze daar ook altijd kan zijn. Je verhoogt daarmee je bewustzijn, je komt in de vreugde en je leert ook om van daaruit te leven. 

Er is moed nodig om vreugdevol te durven zijn, omdat je daar soms geen reden voor hebt. Er zijn zoveel dingen op deze aarde die tegengaan en als je je daarop focust, dan kan het wel eens zijn dat je geen enkele reden ziet om vreugdevol te zijn. Niettegenstaande je dus verkeerd kan kijken - want eigenlijk is dat een verkeerd zicht op de aarde - is in de diepte de vreugde aanwezig en is de aarde volmaakt. Dit concept zou je moeten kunnen toelaten in jezelf. Dit behoort tot je eigen grootheid, tot je eigen wezen. Dit behoort ook tot het wezen van deze aarde, dat je deze ontmoeting kan hebben in jezelf, dat je wat van de aarde is en wat van jou is, kan toelaten en dat je daardoor het juiste contact hebt met deze sfeer om in te leven. 

Het is niet nodig te verlangen naar de hemel om vreugdevol te zijn. Nee, je moet kunnen zien dat de vreugde op deze aarde aanwezig is in jezelf en dat je ze kan ontdekken wanneer je dat wil. Zo eenvoudig is dat nu ook weer niet, maar het is wel op deze manier dat het gaat. 

Dus als je de vreugde toelaat in jezelf, dan gaat er een stroom energie van je hart naar je ogen en kan je van daaruit opnieuw kijken naar de werkelijkheid. Want de vreugde zal je blik veranderen, ze zal je andere dingen leren ontdekken. 

Het is belangrijk om te leren kijken en de manier waarop je kijkt naar de dingen, daar gaat het om. Kijk vanuit wat diep is in je, vanuit wat werkelijkheid is in je, dan kijk je op de juiste manier naar de werkelijkheid."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen
uit hoofdstuk 2: 'Vreugde verhoogt je bewustzijn'

Morya Wijsheid 6: Ontmoeting met Engelen
  Terug naar de volle maan brieven