Mei 2019

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Het is aan de mens gegeven om te kiezen voor liefde. Alle kleuren van de regenboog zijn mooi en je hart is blauw met groen verweven. Als je kiest voor liefde, dan straal je die kleuren uit en je hart glimt als een pauwveer. Dat vinden kleine kinderen prachtig, ze zien wat wij niet zien.

Als je kiest voor liefde, dan spiegel je liefde en dan zien de anderen het mooiste in zichzelf als ze bij jou zijn. Dat is heel praktisch... en mooi.

Schoonheid is altijd positief, het gaat vooral om de houding, de diepgewortelde overtuiging dat je met de liefde van je hart kan leven, heel eenvoudig, zonder ophef. Zonder een woord te zeggen kunnen we met het Goddelijke praten, en zo geef je carte blanche aan de mooiste Engelen. Er zijn Engelen voor genezing, voor harmonie, voor geduld, voor troost, voor hoop… en Engelen zijn altijd mooi. 

Het is een werk, want de wereld daagt uit en stelt onze vaardigheden op de proef. Maar oefening baart kunst, en dankzij de mensen dichtbij en ver weg, (het kleinkind, de buurvrouw, de politiek) kunnen we onze eigen kleuren bijstellen en kiezen voor schoonheid, altijd. e-Groetjes van Lydia

Meditatie voor de volle maan van 18 mei 2019

Meester Morya,

"Begrijpt de mens wat zijn gevoelens zijn, wat zijn verlangens zijn, wat zijn doel is in het leven, wat er zich voortdurend opwerpt als vraagstelling, dan begint hij ineens te begrijpen dat zijn leven zo ruim is als de vraag. Dan begint hij ruimere, grotere vragen te stellen, juistere vragen te stellen, dan kan hij ook grotere antwoorden krijgen en verruimt zijn leven. (...)

Er is dus een mogelijkheid dat je heel veel vindt in je leven en dat je heel veel dingen opmerkt. Dat je ruimer en ruimer wordt en dat je met meer licht kan omgaan en dat je telkens weer in staat zal zijn om ook voor anderen meer te betekenen. Want je zou je moeten afvragen: ‘wat kan ik doen voor anderen?’ Niet dat je dat moet doen voor anderen, maar vraag het je wel af. 

Wanneer je kijkt naar je medemens met het idee, met het diepe verlangen in jezelf van: ‘Wat kan ik doen voor jou om je te helpen? Niet om je achteruit te trekken maar om je vooruit te laten gaan’, dan ben je met liefde bezig. 

Wanneer je op deze manier naar je medemens kijkt, met het verlangen: ‘wat kan ik voor je doen?’ zonder dat je iets gaat doen voor die ander, alleen maar dat verlangen hebben, dan kijk je anders naar je medemens en laat je toe dat hij of zij open komt voor diezelfde liefde. Er komt op dat moment een stroom van jouw hart naar het hart van die ander en er ontwaakt iets in je eigen leven en in het leven van die ander. Alleen al door dit punt van aandacht op deze manier naar de ander te richten, schept zich een nieuwe wereld rond je en daar zal je je bewust van worden. 

Je hoeft niet noodgedwongen iets te gaan doen voor die ander. Maar je moet je er op die manier op instellen dat je die ander bekijkt vanuit liefde, van: ‘wat kan ik voor jou doen zodat jouw leven beter, aangenamer en mooier wordt?’ Wanneer je op deze manier naar het leven rond je kijkt, vanuit deze liefde, dan gaat er een stroom van energie van jou uit naar die ander toe en bouw je de wereld en bouw je jezelf. Je verruimt je eigen hart. 

Heel veel mensen begrijpen niet wat het betekent om vanuit het hart te leven, omdat ze die stroom naar de ander toe niet willen ontketenen, omdat ze niet naar de ander willen kijken met de ogen der liefde. Wanneer je dit gaat doen, doe je ontdekking op ontdekking en vind je steeds meer vreugde in je eigen hart. Dan zie je dat je eigen wereld verandert en dat je naar deze Aarde kan kijken met een verlangen van: ‘hoe kan ik met Jou omgaan op de juiste manier?’ 

Dan zal je leven ongelooflijk vlug veranderen, je zal de diepte van het leven raken en je zal ineens begrijpen dat je inderdaad iets kan betekenen voor die ander. Maar doe dan niet te veel. Durf dat werkelijk te overwegen. Wanneer je liefdevol bent, moet je nog leren niet te veel te doen voor iemand anders. De liefde zal je de maat leren. De liefde zal je tonen wat je wel kan doen en wat je niet kan doen. Wees daarop bedacht." 

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven
uit hoofdstuk 3: 'Het enge uiterlijke leven en het ruime innerlijke leven'

Morya Wijsheid 9: Het overvloedige leven
  Terug naar de volle maan brieven