Augustus 2019

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Deze maand is onze nieuwsbrief extra luchtig en licht, aangepast aan de sfeer van zomer en vakantie. Een mooie tijd gewenst aan iedereen! eGroetjes van Lydia en Marie

Meditatie voor de volle maan van 15 augustus 2019

Meester Morya,

"De werkelijkheid van deze aarde verlangt eigenlijk naar ontspanning. De vrede die op deze aarde vorm moet kunnen krijgen, komt mede door de ontspanning in de mens. Wanneer je onophoudelijk bezig bent, hou daar dan mee op. Respecteer het ritme van de natuur, ook in je eigen leven. Wanneer je voorziet dat er een periode is van hard werken en van bezig zijn, voorzie dan eveneens een periode van rust en van vrede. Wees niet jaloers op mensen die vakantie nemen. Durf ook in jouw eigen leven dingen te zien die te maken hebben met ontspanning. Hoe jij je vakantie regelt, kan misschien helemaal anders zijn dan hoe anderen hun vakantie regelen en dat is okay. 

Durf in je eigen ontspanning te geloven en in je eigen manier van ontspannen, want dat is heel belangrijk. Er zijn mensen die op reis gaan en gestrest terugkomen, er zijn mensen die thuis blijven en zalige momenten kennen en echt vakantie beleven, en omgekeerd. Want het feit dat je hier of daar bent, garandeert niet dat je tot een reële ontspanning kan komen. Dat hangt van je houding af en van de manier waarop je tegen de dingen aankijkt. 

Als je bijvoorbeeld van plan was om weg te gaan en ineens komt er iets tussen zodat je dat niet kan, dan hoef je niet in paniek te slaan en te denken: ‘o wat vreselijk, al mijn plannen vallen in duigen!’ Neen, probeer daar vrede mee te nemen en eventueel een andere oplossing te vinden voor jezelf. 

Kijk wat jou echt ontspant in het leven. Kijk wat je eigenlijk als belangrijk kan zien. Als je bijvoorbeeld een ander werkje doet dat al lang op je ligt te wachten en als je erin slaagt om je daarin te concentreren, zonder je zenuwachtig te maken, dan kan dat heel deugddoend zijn. 

Iedere afwisseling in het leven kan een ontspanning brengen."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
Morya Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd
uit hoofdstuk 13: 'Minder omwegen maken'

Morya Kracht 2: Sleutel tot de Nieuwe Tijd
  Terug naar de volle maan brieven