Februari 2020

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer en lezeres, 

Voor de nieuwsbrief van deze maand koos ik een kleine meditatie uit een workshop in Arnhem in 2009 met een mooie audio erbij. Tijdens het zoeken in ons uitgebreide archief, kwam ik ook deze twee zinnen van MM tegen:

"Wanneer je een dingetje doet waar je gelukkig van kan zijn, maak je in jezelf een genezende en heelmakende grote energie wakker.  
Denk niet dat je belangrijke dingen doet voor jezelf en voor de wereld wanneer je je ongerust maakt, maar integendeel, door het geluk te durven aanboren in jezelf, breng je veel goede en grote dingen teweeg, zowel in je eigen leven als op wereldvlak energetisch." 

e-Groetjes van Marie

Geert

Meditatie voor de volle maan van 9 februari 2020

Beluister deze meditatie (Geert Crevits, Arnhem, 19 april 2009):

Meester Morya,

"Het is goed om te proberen in vreugde te leven. En weet dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn of haar geluk. Verwacht niet in de eerste plaats dat jouw partner, dat jouw buurman, buurvrouw, dat jouw kinderen, jouw moeder, vader, grootmoeder, dat zij jou geluk moeten brengen. Dat kan natuurlijk, maar dit is niet in eerste instantie. In eerste instantie is elk mens verantwoordelijk voor zijn of haar geluk. En dit moet je weten, want in dat gevecht om te durven gelukkig te zijn, moet je inderdaad leren jezelf te zien, leren van jezelf te houden, leren je eigen dingen te doen. 

Nu zou Ik willen dat jij in deze korte meditatie van vijf minuten, niet langer, probeert terug te gaan naar een moment van geluk in jouw leven, waar je spontaan naartoe gaat, van: ‘toen ik dit hoorde of toen dit in mijn leven kwam of toen dat gebeurde, was ik zielsgelukkig, was ik echt gelukkig.’ 

Misschien denk je: dit heeft niet lang geduurd, maar dit maakt niets uit. Gewoon teruggaan naar een moment van echte vreugde, van puur geluk in jouw leven, is voldoende om je op een bepaalde manier te herbronnen, om als het ware jouw leven te richten op het feit dat inderdaad die momenten mogelijk zijn. En die momenten, elk van die momenten die je in je leven kent waar je gelukkig bent, zijn kostbaar. Die moet je koesteren, die moet je bij je dragen als een stukje warmte, als een stukje ideaal, als een beetje vrede, als iets wat je verder brengt. 

Want in die momenten van geluk kan je inderdaad weten wie je bent. Het is niet als je ongelukkig bent dat je weet wie je bent. Juist als je zielsgelukkig bent, als je echt weet: ‘hier ben ik gelukkig’, leer je jezelf kennen en dit is heel erg belangrijk. 

Vandaar, neem eventjes de tijd om op een rustige, vrije manier te gaan naar een stukje vrede van jouw hart, naar een momentje van geluk wat er geweest is en koester dit. Zeg aan God dat je dankbaar bent voor dit moment en laat het daarna los. Want ook dat is belangrijk, dat je weet: ‘het heeft mij gevoed, het heeft mij gemaakt tot wie ik ben, het heeft me verder gebracht in mijn leven, ik ben dankbaar, maar nu laat ik het los. Ik maak in mezelf plaats voor nieuwe ervaringen, nieuwe ervaringen van geluk, van vrede, van verdieping, van schoonheid.’ Het is belangrijk dat je dit durft te doen. 

En nu maken we het even vijf minuten stil en na vijf minuten zal Geert zeggen dat de meditatie over is."

Meester Morya

Meester Morya

© Morya.org, Geert Crevits
Deze meditatie werd door Meester Morya gegeven 
tijdens een workshop van Geert Crevits 
in Arnhem op 19 april 2009

workshop van Geert Crevits
  Terug naar de volle maan brieven