April 2020

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezers, 

Meester Morya hamert keer op keer “neem tijd voor jezelf, ontwikkel jezelf, doe je eigen dingen op je eigen manier”. Maar even zo vaak herhaalt Hij “zorg dat je oog krijgt voor de ander, kijk naar de noden van de mensen rondom je, dit is een tijd van contact, het is een tijd van samengaan, deze aarde is gebouwd op solidariteit, liefde is een actieve kracht die zich uitdrukt naar de ander toe”. Het lijkt erop dat deze beide stromingen van aandacht in deze onvoorspelbare tijden in zowat de hele mensheid "naar voren komen" (om het maar met een Moryaanse uitdrukking te zeggen).

Voor deze volle maan hebben we een tekst uit de oude doos voor jullie; het is een vollemaan boodschap van Meester Morya uit 1997, vijf jaar vóór de eerste volle maan nieuwsbrief. De tekst werd handgeschreven door Geert en dan gekopieerd en uitgedeeld of doorgefaxt aan wie daar om vroeg. Lees langzaam, zin voor zin, luidop als je wil, om de woorden hun volle betekenis te laten tonen. Met eGroetjes van Marie

Meditatie voor de volle maan van 8 april 2020
(Vollemaan meditatie 19 augustus 1997)

Meester Morya,

"Een liefde in het hart; een voorbeeld voor anderen proberen te zijn, door dingen op een luchtige manier op te nemen en te weten wat je wil in je persoonlijk leven. Wanneer het is dat je tot angst komt dat je bepaalde dingen niet zou kunnen, dan moet het zijn dat je rustig wordt in meditatie.

In meditatie kan je al je zorgen van je laten afvallen, want op dit moment is er geen onheil mogelijk. Het is dat je in de aanwezigheid komt van de goddelijke wezens en het is van daaruit dat je een blijheid in jezelf kan voelen. 

Probeer deze blijheid op een rustige manier te ervaren, niet dat je je moet opjagen in dingen die onnodig moeten gezegd of gedaan worden. Het is dat je bepaalde zaken kan toelaten in jezelf, door gewoon maar te luisteren naar het zijn, het wezen wat er in je is en naar de dingen die mogelijk zijn. 

Het is wel dat je een aandacht moet houden bij jezelf. Dat je niet zozeer naar anderen uitgaat met je gedachten, maar dat je je verplicht om bij jezelf te blijven en in je eigen hart te kijken naar de dingen die mogelijk zijn. De rust die over je zal komen zal een gezegende rust zijn en van daaruit kan je een blijheid ervaren."

Meester Morya

Meester Morya

© Morya.org, Geert Crevits
Vollemaan meditatie 19 augustus 1997

  Terug naar de volle maan brieven