Juni 2020

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es),

De hemel bepaalt mijn agenda... bij elke nieuwe maan gaat mijn innerlijke alarm af en denk ik aan jullie allemaal en begin ik aan het samenstellen van de nieuwsbrief voor de daaropvolgende volle maan :-) Deze keer zocht ik naar een tekst van Meester Morya over een 'nieuw leven', omdat dit volgens mij wel aan de orde is voor een groot deel van de mensheid op dit moment. Maar: dit nieuwe leven komt van binnenuit. Het is iets wat tot stand komt door keuzes te maken om iets moois uit jezelf te halen, iets goeds, iets wat positief is voor jezelf en voor de wereld en voor de mensen waar je mee in contact komt ... Wat heb jij te bieden?  eGroetjes van Marie

Meditatie voor de volle maan van 5 juni 2020

Beluister deze algemene boodschap (Geert Crevits, Brugge, 26 september 2000):

Meester Morya,

"Wanneer je in je vertrouwen staat, kan je alles aan. Maar hoe kom je in dat vertrouwen? Dit wil zeggen dat je jezelf in vraag kan stellen, maar dat je die vraag niet ter harte moet nemen op de manier dat je dan zou kunnen denken van: 'nu moet ik er alles aan doen.' Als je een vraag stelt, moet je durven leven met die vraag want dan klaart die vraag zich uit. Met andere woorden: het is niet omdat er moeilijkheden zijn en vragen, dat je leven niet mooi kan zijn. Maar je mag niet angstig worden door die vraag of je mag er geen verplichting in zien om het onmiddellijk tot oplossing te brengen. Wel kan het zijn dat je mogelijkheden ziet in jouw leven en dat je denkt van: 'nu moet ik een stap zetten.' Okay, maar het moet een stap kunnen zijn vanuit jezelf, vanuit je innerlijk. Niet omdat een ander jou dwingt of omdat een ander daar een grote druk op legt of dat een ander zegt: "Dit moet je doen." Dit is niet de reden om iets te doen.

Probeer jezelf te zijn in omstandigheden en probeer daar rustig in te zijn. Dan kan je die dingen naar je toe zien komen die belangrijk zijn. Want, en dat moet je weten, er wordt voor jou gezorgd. Als je een beroep doet op het Goddelijke, dan zal God voor jou handelen. Dan zal Hij de juiste dingen naar jou toe brengen. Vandaar, je kan leven met vragen, want God kent jouw vragen, en ze worden ingevuld, maar dat moet je aan Hem overlaten. Met andere woorden, je moet de tijd in acht nemen. 

Probeer dan ook rustig te zijn, maar liefdevol tegelijkertijd. Zeg nooit: "Morgen zal ik het doen." Neen, doe het vandaag, doe het nu. Probeer rustig en liefdevol te zijn en weet: je verwachtingen worden telkens beter ingelost. Met andere woorden, het leven bloeit open als een bloem. Telkens komen nieuwe dingen naar voren, komt de genade als het zonlicht in jouw hart en weet je: er is een stap gezet in de richting van verlichting, in de richting van duidelijkheden die alleen maar van binnenuit komen en dan kom je in vertrouwen. Omdat je zal zien dat het aansluit bij de diepe verzuchtingen van jouw ziel. En omdat God jou kent en aanwezig is in jouw hart, kan Hij die dingen naar voren brengen in jouw bestaan die belangrijk zijn. 

Het is dus niet dat je ooit wanhopig moet zijn. Zelfs niet als je zogezegd de ene tegenslag na de ander kent, het moet niet zijn dat je wanhopig bent. Het moet zijn dat je binnen je vertrouwen blijft omdat je weet: 'ik sta in dat contact, ik sta in die verbinding.' En daar moet je wel tijd voor maken. 's Morgens als je opstaat, 's avonds als je gaat slapen, even de tijd om aan je Goddelijke Meester te denken, om aan God te denken, om aan die liefdevolle momenten te denken van de dag die komt, of van de dag die geweest is. Meer hoeft het niet te zijn, want dan kom je in die energie. Dan kom je in die kracht, in die juiste kracht die je oriënteert en die je inspireert. 

Zeer zeker het zal zijn dat je vragen stelt over het leven. Het is niet verkeerd om vragen te stellen. Wees eerlijk in die vragen, maar doe er niet onmiddellijk iets aan. Draag het over in de handen van God, leg het aan de voeten van God om te tonen dat je er bent, voor Hem. 

Probeer jezelf te geven aan het Goddelijke. Dan is het zo dat God jouw leven invult. Dit zijn diepe waarheden die je alleen kan beleven, en van daaruit begrijpen. Als het gezegd wordt, kan het zijn dat je denkt van: 'ja, ik begrijp.' Maar als het erop aankomt, kan het zijn dat je het lastig hebt met jezelf, van: 'hoe komt het dat ik het toch niet begrijp?' En toch... diep in je hart is er een weten. Maar het komt alleen naar voren als je in die sublieme werkelijkheden komt, door liefdevol te zijn en door geduldig te zijn. Door als het ware het evenwicht te bereiken in jouw leven, door in die harmonie te leven die vanuit God komt. 

Het is goed om vragen te stellen en het is goed om te leven met vragen, maar wees eerlijk naar jezelf, en weet dat de genade jouw leven zal vullen en dat van daaruit  een nieuw leven komt, een totale verandering in je bestaan, zodanig dat alles mooi wordt en goed en dat het licht een rol begint te spelen in jouw leven. Wanneer het licht eenmaal een rol speelt in jouw leven, is alles mogelijk. Dat mag je nooit vergeten."

Meester Morya

Meester Morya

© Morya.org, Geert Crevits
Deze Algemene boodschap werd door Meester Morya gegeven 
ter gelegenheid van het openbare programma 
van Geert Crevits in Brugge op 26 september 2000

  Terug naar de volle maan brieven