Juli 2020

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es), 

We brengen groot nieuws! Boek nummer 7 in de reeks Morya Kracht wordt eindelijk uitgegeven. Het heeft lang geduurd en veel werk gekost, maar het is ronduit prachtig, we zijn er trots op en Meester Morya ook ;-) 

Deze maand hebben we voor jullie ook de inleiding van de internationale Newletter in Nederlandse vertaling. We willen onze Engelstalige, Poolse of Duitse lezers niet al te zeer jaloers maken met het nieuwe boek, want ook alle vertaalde boeken waar op dit moment aan gewerkt wordt, duren lang en kosten veel werk. En zolang er geen nieuwe publicaties zijn, kunnen we daar niet veel over vermelden. 

Dan maar deze opbeurende woorden elk in zijn eigen taal. Geniet ervan. 

Dearest eNews readers, Kochani Czytelnicy e-Wiadomości, Liebe E-News Leserinnen und Leser,

“Ook als het leven moeilijk is, staat ons hart voor ons klaar om ons te leiden; maar we moeten durven luisteren naar wat het zegt en we moeten durven geloven in onszelf dat we dit kunnen. 

De allerbelangrijkste sleutel die Meester Morya beschrijft om toegang te vinden tot de stem en de leiding van je hart, is af en toe een moment stilte nemen, en daarna, zoals je in de tekst hieronder kan lezen, dat deze momenten van stilte in jezelf mogen uitgroeien tot een achtergrond van stilte in jezelf, en deze stilte zal je beschermen tegen pijn, angst, wanhoop en eenzaamheid. Het is niet moeilijk, maar af en toe moet je er wel wat tijd voor maken om naar de liefde van je hart te gaan en daar gewoon stil te verblijven."

Met eGroetjes van Marie en Lydia

Meditatie voor de volle maan van 5 juli 2020

Meester Morya,

"Mensen die willen vooruitkomen moeten traag durven gaan, moeten vooral de stilte meerekenen in hun leven. Wie niet traag kan gaan en in stilte weet niet wat vreugde is. De zaligheid in het hart van mensen spreekt van diepte en van traagheid. Toch bevindt de grootste snelheid zich in God, maar Zijn snelheid is het traagst. Hij heeft het grootste geduld maar verliest geen seconde. 

Zonder het geduld kan je niets bereiken, maar dan ook absoluut niets. Laat de stilte verstillen in jezelf en draag deze stilte in alle omstandigheden. Waar je ook bent, je moet ze meenemen, als een schoothondje bijna: braaf, zachtjes bij je, in je aanwezigheid. Iets wat af en toe gevoed moet worden, waar je af en toe iets naartoe werpt, maar het moet er zijn. Zie dat de stilte er is. 

Als er ergens iets is wat trouw is, moet het de stilte zijn die je vergezelt, zodat je geduld hebt, oneindig veel geduld met jezelf, met de medemens, met alles wat in zijn groei staat. Want alles wat groeit, wordt opgebouwd door Gods snelheid van het licht - maar zo traag, dat het werkelijkheid kan worden."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
"Morya Wijsheid 2: De weg van eenvoud",
fragment uit hoofdstuk 14.
Deze tekst vind je ook terug in het Morya Wijsheid Werkboek voor het leven, punt 52

Morya Wijsheid 2: De weg van eenvoud
  Terug naar de volle maan brieven