Juli 2021

Mayil eNieuws

Liefste eNieuws lezer(es), 

Heel wat mensen vinden het moeilijk om begaan te zijn met de wereld zonder wanhopig te zijn of overrompeld te worden door angsten, zorgen en twijfels. Meester Morya legt in zijn boeken keer op keer uit hoe elk mens vanbinnen toegang heeft tot een bescherming, een innerlijke leiding, een vrede en een ongelooflijke kracht die je leven kan transformeren. Zozeer zelfs dat je die kracht kan uitstralen en dat je af en toe een steun en toeverlaat kan zijn voor anderen die het moeilijk hebben.

Ontdek zeker ook de rubriek "Morya groepjes" om met gelijkgestemden samen te komen rond de boeken. e-Groetjes van Lydia

Meditatie voor de volle maan van 24 juli 2021

Meester Morya,

"Waar je ook mee bezig bent, wat er ook gebeurt in jouw leven, probeer tot rust te komen op een heel eenvoudige manier. Maak je leven niet ingewikkeld, maar maak het liever eenvoudig en doorzichtig. Als je eerlijk bent met jezelf krijg je inzicht in jezelf en in de dingen die je doet. Dat is van belang. Daaruit leer je dan waar je werkelijk met je leven naartoe wil.

Het leven is kort, dat moet je inzien, anders blijf je in illusies leven dat je zou kunnen denken: ja, ik heb alle tijd daarvoor en daarvoor... en dan ga je dat invullen en dat maakt ook voor een stukje jouw verlangen uit, dat je begrijpt voor jezelf dat je zoveel wil en dat je bijgevolg ook met heel veel dingen bezig wil zijn. Als je dan ziet dat je daar niet in slaagt of maar half, of dat jouw leven voorbij gaat zonder dat je daar iets van realiseert, dan word je ontgoocheld in jezelf, in de mensen, in de wereld. En dat moet niet.

Probeer rustig te zijn in je verlangens, probeer te kijken wat haalbaar is; dat heeft een grote betekenis. Denk niet dat je je druk moet maken in de dingen, maar kijk eenvoudig wat je kan doen op een heel praktische manier.

Er moeten gewoon dingen gedaan worden in deze wereld en iemand moet het doen. Denk in de eerste plaats aan de dingen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. Want jij moet iemand worden of je moet iemand zijn of je moet uitdrukking proberen te geven aan de grotere waarden van jouw leven. Jouw leven heeft een betekenis. Het is niet voor niets dat je op deze aarde bent, maar die betekenis moet je toelaten, je moet ze niet wegschuiven.

(…) Er zullen altijd mogelijkheden zijn om vooruit te gaan. Ook als je denkt: de tijden zijn moeilijk en het gaat slecht en we zullen dit misschien niet kunnen of dat niet kunnen of waar zullen we allemaal mee bezig moeten zijn. Je kan een goed leven hebben, welke tijden er ook komen, en dat moet je weten voor jezelf. Want je kan blijven je best doen, blijven vooruitgaan en zeer zeker rekening houden met je eigen mogelijkheden. Zo kan je jezelf blijven ontplooien en ontwikkelen.

Ook is het zo dat er een echte steun is voor jouw leven, dat je niet de indruk moet krijgen dat je alleen bent en dat je geen mensen kan ontmoeten of dat mensen je niet kunnen begrijpen of dat je God niet kan kennen. Je moet weten dat God liefde is en dat Hij jou kent en dat Hij jouw hart steunt om de juiste dingen te doen.

Als je een goed mens probeert te zijn, zal je ook zeer zeker goede mensen ontmoeten, en dat is van een grote betekenis. Goede mensen zouden elkaar moeten kunnen vinden en elkaar steunen, en vanuit die kracht kunnen ze dan ook opkomen tegen het geweld en tegen de onzin van deze wereld. Weet dat er een liefde is in de harten van duizenden mensen en het is goed dat je dit beseft."

Meester Morya

Meester Morya

© Mayil.com, Geert Crevits - Bron:
"Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde",
fragmenten uit hoofdstuk 5.

Morya Bezinning 7: Ga naar de wereld met liefde
  Terug naar de volle maan brieven