Vraag & antwoord

Gezondheid

Is er een voorbeeld van wat Meester Morya zegt over lichamelijk gezond blijven?

uit “Morya Zoeken en Vinden kaartenset: Antwoord”
(Geert Crevits) © Mayil.com

Iedereen mag zijn lichaam mooi maken, mooi vinden, en het is belangrijk dat je je kan ontspannen, ook lichamelijk, en dat je vooral de schoonheid zoekt in jezelf, een innerlijke schoonheid die uitstraalt door je ogen, door hoe je bezig bent.

Zoek vooral de innerlijke schoonheid die uitstraalt door je ogen

Het hele systeem van je lichamelijkheid moet je zien als iets wat jou kan helpen, het is je voertuig, het is je tempel, het is je huis.

Probeer af en toe kleine zogenaamde ‘evenwichtsoefeningen’ te doen zoals een wandeling, een bezoek bij iemand, een beetje conditietraining. Doe dat regelmatig, zodat je het gevoel kan hebben dat je een goed contact hebt met je lichaam.

Je lichaam is je voertuig, je tempel, je huis

En als je goede voeding neemt, als je bijvoorbeeld tuiniert, als je creatief bent en dingen zelf maakt, hoe klein ook, als je met mensen bezig bent op een ontspannen manier, kan je een evenwicht vinden tussen spanning en ontspanning, werk en dan eventjes niets doen. En in dat afwisselend bezig zijn vind je de gelegenheid om met goede, mooie dingen bezig te zijn die je lichamelijk sterken en in een evenwicht brengen.

Dat kan heel belangrijk zijn vooral in perioden dat je het heel erg druk hebt. Je mag jezelf niet verwaarlozen, en een goeie lichamelijke conditie is belangrijk, vandaar, geen uitersten, niet te weinig slaap, niet te veel slaap, maar een leven dat tamelijk gedisciplineerd is, zonder te overdrijven, maar wel op een ontspannen, goede, voorzichtige manier. Ga niet over je grenzen, maar leer objectief goede dingen te doen.

Zorg dat je een evenwicht kan vinden tussen spanning en ontspanning, werk en dan eventjes niets doen

Ook de lichamelijke kwaliteit van jouw leven kan heel belangrijk zijn om een goed leven te hebben en om ervoor te zorgen dat je geen grote ziektes krijgt.

Als het toch gebeurt dat je ziek wordt, moet je proberen op de eerste plaats een klein stapje terug te zetten en eens te kijken waar je mee bezig bent. Het kan zijn dat je inderdaad een te grote stress kent in jouw leven en daar kan je iets aan doen.

Het is niet dat je moet denken: ‘ik ben wanhopig, het overvalt mij, of er is niets aan te doen’. Neen, er is altijd iets aan te doen. Zelfs als je het moeilijk hebt, kan het zijn dat je juist dan beseft wat je fout doet en dat je dan begrijpt van: ‘nu wil ik het anders’, en dat is een heel belangrijk iets.”

Meester Morya

Meester Morya

Geert Crevits © Mayil.com
Bron: “Morya Zoeken en Vinden kaartenset: Antwoord”
uit Levensoefening 5 in het boekje

Morya Zoeken en Vinden kaartenset: Antwoord